Gyventojams šiukšlių išvežimas nebrangs

  • Teksto dydis:

Mokestis už nepavojingų atliekų šalinimą sąvartynuose kitais metais  nedidės. Tai reiškia, kad gyventojams šiukšlių išvežimas nuo sausio nebrangs.

Seimas neleido mokesčio padidinti iki beveik 22 eurų už toną, todėl lieka galioti šiemet taikomas 5 eurų tarifas. Skaičiuojama, kad gyventojai kitąmet sutaupys apie 5,5 mln. eurų.

Seimas antradienį priėmė tai numatančią Mokesčio už aplinkos teršimą įstatymo pataisą: už balsavo 78 Seimo nariai, prieš – vienintelis liberalas Simonas Gentvilas, o susilaikė – 20.

Aplinkos apsaugos komiteto pirmininko Kęstučio Mažeikos teigimu, pataisa parengta savivaldai paskelbus apie planus didinti mokestį už atliekų išvežimą – sąskaitos galėtų padidėti iki 10 proc.

Mokesčio už aplinkos teršimą įstatymo pakeitimus, numatančius nepavojingų atliekų šalinimo sąvartynuose įkainių didinimą, Seimas priėmė 2014-ųjų lapkritį. Jie numato, kad nuo 2019 metų šis mokestis siektų 21,72 euro, o nuo 2020-ųjų – 27,51 euro už toną.

Pasak K. Mažeikos, 2020 metais Lietuvoje jau veiks daugiau atliekų degintojų ar perdirbėjų, todėl į sąvartynus bus vežama mažiau atliekų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
Žmonės privalomai išlaiko pinigų plovimo įstaigas . Lietuvos priešai kurie nusprendė apvoginėti žmones ir daryti neigiamą finansinį poveikį kaip ir poveikį žmonių sveikatai , tuo padarant meškos paslaugą turtuoliams ir pinigų plovėjams . Mokama už kvadratūra , nors šiūkšlių neišveža nei gramo arba melagingus kiekius, kompostuoja ar tai utelizuoja irgi nei gramo arba melagingus kiekius , o tai loxai jau pinigų plovykla ir žmonių apvaginėjimas . Kodėl neapmokestinus visas prekes ir jų išmetamosios dalies nesupirkinėjant ? Paaiškinsiu : todėl kad atmatos,parazitiniai sutvėrimai ,lietuvos ,žmonijos priešai norintys paveikti fianasiškai nepasiturinčius ir vidutines pajamas gaunančius asmenis , nes tai nauda tik turtingiems kurie teršia daugiau už nepasiturinčius . Taip pat tas poveikis prieš neturtingus tesiasi teisiniais veiksmais ir nusikaltėlių sukurta pridengta struktūros dalimi anstoliais su aukštai "darbo" atlygiais . Na ir aišku pinigams plauti kai veži orą ir kompostuoji orą .

ata

ata portretas
tai negerai , - reikia iškart pabranginti

>Nesupratau

>Nesupratau portretas
aha, tau kažkas turi ginti tavo teises? Gerai pavarai..Kai iš visuomeninkų ir idealistu pasišaipyti tai visi pirmi.O kai pačius pradeda liesti tai va jau ir priekaištas. Kaip jūs nesuprantate kad neužtenka aktyvų žmogų matyti ir įsivaizduooti kad va jis už visus viską padarys.Reikia jį palaikyti ir kartu stoti ginti visuomenės interesus
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių