Gyventojams pasiūlytas interaktyvus Lietuvos savivaldybių žemėlapis

Registrų centras, bendradarbiaudamas su savivaldybėmis, pasiūlė interaktyvų Lietuvos savivaldybių žemėlapį, kuriame gyventojai ras įvairią su gyvenamąja vieta susijusią informaciją - nuo atliekų konteinerių vietų, remontuojamų gatvių ar bevielio interneto taškų.

Gyventojai taip pat galės kreiptis į savivaldybę ir informuoti, pavyzdžiui, apie gatvėse atsivėrusias duobes, išvirtusius medžius, inžinerinių tinklų avarijas.

Žemėlapį jau pasiūlė penkios - Druskininkų, Neringos, Utenos rajono, Rietavo ir Birštono - savivaldybės, pranešė Registrų centras.

Naują paslaugą, pavadintą regionų geoinformacinės aplinkos paslauga (REGIA), antradienį pristatė teisingumo ministras Remigijus Šimašius ir Registrų centro vadovai.

„Jei tik savivaldybės nuspręs šį įrankį naudoti - o pirmosios penkios jau nusprendė - jis leis žmonėms matyti, kaip dirba konkreti savivaldybė bei greitai rasti visą su jos teritorija susijusią informaciją – nuo atliekų konteinerių vietų, viešojo transporto maršrutų, bankomatų, bevielio interneto taškų ar gatvės remonto iki išsamios informacijos apie išduotus statybos leidimus, kaip juda detaliųjų planų rengimo procedūros savivaldybės kabinetuose ir panašiai“, - Registrų centro pranešime spaudai teigė teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

Penkių avivaldybių administracijų vadovai antradienį oficialiai pasirašė susitarimus dėl REGIA paslaugos naudojimo savo atstovaujamų savivaldybių veikloje. Anot Registrų centro, laukiama, jog artimiausiu metu į interaktyvią aplinką savo veiklą perkels ir daugiau savivaldybių.

„Mes stengėmės sukurti paprastą ir tuo pat metu labai patogią informacinių paslaugų visumą, kuri būtų prieinama visoms savivaldybėms, nepriklausomai nuo jų dydžio ar finansinių išgalių", - pranešime spaudai teigė Registrų centro direktorius Kęstutis Sabaliauskas.

REGIA interaktyvus žemėlapis regia.lt pradėjo veikti antradienį, tačiau kiek informacijos matys gyventojai, pasak Registrų centro, priklausys nuo to, kada pačios savivaldybės į sistemą sukels turimus duomenis. Anot Registrų centro, naujoji sistema bus patogi ir verslui - žemėlapyje galima bus rasti informaciją apie statybos projektus, publikuoti bendruosius ir detaliuosius teritorijų žemėlapius bei viešai juos aptarti.
REGIA sistema paremta interaktyviu Lietuvos savivaldybių žemėlapiu, į kurį integruoti pagrindiniai Registrų centro tvarkomi valstybės registro duomenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
reiktu tokio zemelapio ir vyriausybes ir seimo sprendimu pasekmiu regionams ir gyventojams stebejimui

666

666 portretas
kainos kainos kainos kur kainos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių