Gyventojai kauptų pensijas „Sodroje“, net jei tai būtų neprivaloma

„Sodros“ tyrimo duomenimis, daugiau kaip du trečdaliai gyventojų kauptų pensijas „Sodros“ sistemoje, net jeigu tai būtų neprivaloma.

Vis dėlto pagrindiniu sistemos trūkumu žmonės įvardija mažas pensijas ir išmokas.

Šiuo metu „Sodros“ sistemoje privalomai dalyvauja visi šalies dirbantieji. Nors daugiau kaip pusė gyventojų yra nepatenkinti pensijų dydžiais ir išmokomis, didžioji dalis vis tiek kauptų pensijas „Sodroje“, net jeigu tai būtų savanoriškas pasirinkimas.

Pasak ekspertų, šalies gyventojai dabartinę sistemą supranta kaip finansinį saugumo šaltinį, nes ligos ar nedarbingumo atveju tik iš „Sodros“ gauna pajamų.

Tyrimo duomenimis, daugiau kaip trečdalis žmonių net sutiktų mokėti didesnius mokesčius, jeigu lėšos būtų nukreiptos pensijų didinimui. Tuo metu „Sodra“ tikina, kad sistema taptų efektyvesnė ir naudingesnė gyventojams, jeigu mokesčius sumokėtų visi, kam reikia mokėti, būtų mažinamas šešėlis.


Šiame straipsnyje: Sodrapensijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Vidai: visą gyvenimą tau buvo mažai ir mažai, atiminėjai darbo vietas iš kitų, o dabar - KIEK valstybei tavo nuvaryto organizmo gydymas kainuoja?

Vida

Vida portretas
Dirbau visą gyvenimą per kelis darbus o ,kai atėjo laikas gauti pensiją ji vos skiriasi nuo to žmogaus,kuris dirbo vienu etatu ir už nedidelį atlyginimą.Kur čia ta teisybė.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių