Grūdų eksportuotojai bijo GMO pėdsakų

Grūdų eksportuotojai sunerimo, kad griežtėjant kontrolei gali sulaukti bėdų dėl genetiškai modifikuotų pašarų, kurie gabenami tuo pačiu transportu, kaip ir maistiniai javai.

Siūloma žymėti maisto produktus, kurių gamybos grandinėje naudoti pašarai su genetiškai modifikuotais priedais, trečiadienį rašo „Verslo žinios“.

„Matome, kad mūsų ir uosto krovos įmonių laukia nemaloni staigmena. Į šalį įvežama vis daugiau pašarų, kuriems gaminti naudojama genetiškai modifikuotos sojos. Jie saugomi tose pačiose talpyklose, kaip ir maistiniai grūdai. Jei mūsų užsakovai ras genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) pėdsakų - turėsime rimtų bėdų“, - baiminasi „Agrokoncernas“ savininkas Ramūnas Karbauskis.

Jis siūlo žymėti produktus, kuriems pagaminti naudoti pašarai su modifikuotomis sojomis.Tuo tarpu Lietuvos grūdų perdirbėjų asociacijos vykdomoji direktorė Dalia Stasiūnienė pavojaus nemato. Jos žiniomis, mūsų saugyklos ir grūdvežiai pakankamai išvalomi ir juose saugomos bei transportuojamos maistinės medžiagos neužteršiamos.

Didžiausios šalies kiaulių augintojos bendrovės „Saerimner“generalinis direktorius Saulius Leonavičius R.Karbauskio pasiūlymus vertinantis ne kaip verslo, bet kaip politiko pasisakymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių