Griežtinama smulkiųjų akcininkų apsauga

Europai planuojant įvesti naujų apribojimų kotiruojamų įmonių didiesiems akcininkams dėl sandorių su susijusiais asmenimis, teisininkai teigia, kad tai ir Lietuvoje turėtų užkirsti kelią bendrovės sukuriamą naudą pasiimti per susijusias įmones be smulkiųjų akcininkų žinios, rašo "Verslo žinios".

"Direktyvos pakeitimais iš esmės siekiama apriboti bendroves kontroliuojančių akcininkų galimybes biržoje esančių bendrovių generuojamą naudą išsiimti per įmones, susijusias su kontroliuojančiais akcininkais", - sakė advokatų kontoros "Raidla Lejins & Norcous" Įmonių įsigijimų ir susijungimų praktikos grupės asocijuotasis teisininkas Audrius Slažinskas.

Rinkoje svarstoma, kad direktyva galėtų atsiliepti ir kitai Vilniaus biržoje kotiruojamai įmonei "Klaipėdos baldai", kuriai savininkas koncernas SBA ne vienus metus organizuoja žaliavos tiekimą ir nuperka beveik visą produkciją, kurią vėliau perparduoda Švedijos koncernui "Ikea". Teisininkams užkliūva ir Alytaus šaldytuvų gamintoja "Snaigė", teikianti milijonines paskolas pagrindinei savo akcininkei bendrovei "Vaidana".

Europos Komisija (EK) siūlo taikyti papildomų apribojimų vertybinių popierių biržose kotiruojamų bendrovių su susijusiais asmenimis sudaromiems sandoriams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių