Greičio matuokliai veikia teisėtai

Vilniaus mieste veikiančius greičio matuoklius prižiūrinti UAB "Urbico" tvirtina, kad greičio matuokliai veikia teisėtai.

Teismas sustabdė sprendimą

Pasak UAB "Urbico" generalinio direktoriaus Kęstučio Šimėno, greičio matavimo sistema veikia nuo 2009 m. liepos pabaigos, kaip to reikalauja susitarimas su Vilniaus savivaldybe, o policija visą šį laiką gaudavo informaciją apie Kelių eismo taisyklių pažeidėjus. Bendrovė taip pat akcentuoja, kad UAB "Urbico" ir Vilniaus miesto savivaldybės sutartis tebegalioja, nes sostinės politikų sprendimas ją nutraukti teismo pripažintas negaliojančiu.

Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo posėdis dėl greičio matuoklių nukeltas į birželio 15 d., tačiau UAB "Urbico" naudai teismas dar 2010 m. vasario 2 d. patenkino prašymą sustabdyti Vilniaus miesto savivaldybės sprendimą dėl greičio matuoklių sutarties nutraukimo vykdymo – sutartis toliau vykdoma. Be to, savivaldybei uždrausta skelbti naują konkursą parinkti kitus projekto rangovus. Savivaldybė teismo sprendimo nesilaikė iki balandžio 1 d., kai policija pranešė, jog Vilniuje veikiančių greičio matuoklių užfiksuoti pažeidėjai vėl bus baudžiami.

Susitarti nepavyko

"Nuo sausio mėnesio abiejų pusių sutarimu pradėjome derybas dėl taikaus susitarimo. Prieš kurį laiką savivaldybė vėl pareiškė nesutinkanti dėl susitarimo, nors mes siūlėme jų skolas atidėti dvejiems metams. Šiandien matome du sprendimo būdus – atnaujinti derybas arba per teismą išsireikalauti skolas ir galutinai atnaujinti neteisėtai nutrauktas sutartis. Deja, atrodo, realesnis yra antras variantas ", – sakė UAB "Urbico" generalinis direktorius Kęstutis Šimėnas.

Vilniaus miesto savivaldybė UAB "Urbico" skolinga daugiau kaip 15 mln. litų.

Pasak bendrovės vadovo, būtent Vilniaus miesto savivaldybė nurodė policijai nenaudoti greičio matuoklių surinktos informacijos. "Akivaizdu, kad baudų pavidalu savivaldybė yra užšaldžiusi apie pora milijonų litų. Skaudžiausia, kad sutartis savivaldybės buvo nevykdoma pažeidžiant įstatymus, dėl to nukentėjo ne tik miesto biudžetas, bet ir viešoji tvarka", – teigė K.Šimėnas.

Matuokliai – tvarkingi

UAB "Urbico" direktorius nepagrįstomis kalbomis vadina ir kaltinimus, kad Vilniaus mieste veikiantys greičio matuokliai yra technologiškai pasenę ir juos būtų tikslinga pakeisti rengiant naują konkursą.

"Vilniuje veikiantys greičio matuokliai yra techniškai suderinami su kitais greičio matuokliais, įrengtais kituose šalies rajonuose. Su policija sostinės greičio matuoklius įjungiame į neseniai sukurtą automatizuotą pažeidėjų informacijos apdorojimo sistemą. Bendra šios sistemos veikla policijai leidžia optimizuoti informacijos apdorojimo sąnaudas ir laiką", – tvirtino K.Šimėnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių