G.Oettingeris: EK tyrimas prieš „Gazprom“ nebuvo Lietuvos provokacija

Europos Sąjungos energetikos reikalų komisaras Guentheris Oettingeris teigia, kad Europos Komisijos (EK) pradėtas tyrimas prieš Rusijos dujų milžiną „Gazprom“ nėra Lietuvos provokacija, kaip tvirtino Rusijos koncerno atstovai.

„Tai nebuvo jokia provokacija. Mes remiame Lietuvos Vyriausybę ir jos siekius. Taip pat patariame toliau laikytis griežtos trečiojo energijos paketo įgyvendinimo politikos“, - interviu „Verslo žinioms“ sakė G.Oettingeris.

Pasak jo, EK tyrimus dėl konkurencinės aplinkos vykdo prieš įvairius ūkio subjektus, nesvarbu, ar jie registruoti Europos Sąjungoje, ar už jos ribos.

„Tyrimas prieš “Gazprom„ yra labai svarbus, tačiau tai tik vienas iš daugelio tyrimų. Todėl pirmiausia sulaukime jo išvadų. Visi ūkio subjektai turi laikytis Europos Sąjungos vidaus rinkos taisyklių ir nekaišioti politikos. O Komisijos nariai ir aš turėtume susilaikyti nuo komentarų iki šio tyrimo pabaigos“, - teigė komisaras.

Jis pripažino, kad EK negali daryti įtakos konkrečioms sutartims, o tikslas - pasiekti, kad Europos energetikoje būtų kuo daugiau konkurencijos, o infrastruktūra užtikrintų tiekimo šaltinių įvairovę.

G.Oettingerio teigimu, EK stengiasi, kad dujų kaina nepriklausytų nuo naftos kainų biržose, o tik nuo dujų pasiūlos ir paklausos rinkoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių