Geriausios IT įmonės Lietuvoje – „Barclays“, „NFQ Technologies“, „Microsoft“

  • Teksto dydis:

Antrus metus didžiausios rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovės „Kantar TNS“ kartu su nacionaline informacinių ir ryšių technologijų sektoriaus asociacija „Infobalt“ atliktas tyrimas atskleidė, kad Lietuvos informacinių technologijų (IT) sektoriaus įmonių reputacijos lygis išlieka labai aukštas ir lenkia bendrą šio sektoriaus reputacijos vertinimo vidurkį visoje Europoje.

Šiais metais Lietuvos IT sektoriaus reputacijos indeksas siekia 69 punktus (praėjusiais metais buvo 67 punktai), kai tuo tarpu Europos vidurkis yra 56 punktai, o kaimyninės Latvijos indeksas dar žemesnis – 54 punktai.

„Mūsų šalies IT sektorius skirtingose visuomenės grupėse suprantamas kaip viena iš perspektyviausių ir itin gerą reputaciją išlaikančių veiklos sričių. Reikėtų suprasti ir tai, kad antrus metus iš eilės itin aukštas reputacijos lygis atspindi ir galimybes šiam sektoriui toliau sėkmingai plėstis. Sektoriaus dalyviams geras reputacijos vertinimas ne tik pasiekimas, bet ir įpareigojimas išlaikyti aukštus veiklos standartus, paskata ir toliau stiprinti savo auditorijų pasitikėjimą. “, - teigia „Kantar TNS“ įžvalgų ir tyrimų vadovė Jurgita Račkytė-Vilimė.

Mūsų šalies IT sektorius skirtingose visuomenės grupėse suprantamas kaip viena iš perspektyviausių ir itin gerą reputaciją išlaikančių veiklos sričių.

Bendram Lietuvos IT sektoriaus ir atskirų jo subsektorių reputacijos lygiui išmatuoti buvo skaičiuojamas reputacijos indeksas (TRI*M), kuris gautas apibendrinus sektoriui svarbių interesų grupių atstovų atsakymus. Tyrime vertintos didžiausios pagal apyvartą ir (arba) darbuotojų skaičių IT įmonės šalyje.

Geriausiai vertinamos Lietuvos IT sektoriaus įmonės

Tyrimo metu analizuoti keturių Lietuvos IT subsektorių reputacija. Pernai aukščiausiu reputacijos lygiu išsiskyręs technologijų centrų sektorius (2015 m. – 73; 2016 m. – 70), šiemet tokio išskirtinumo nebeturi – stiprėjo ir „One stop shop“ paslaugas teikiančių įmonių, ir programinės įrangos vystytojų, ir infrastruktūros paslaugų įmonių reputacija (atitinkamai 70, 69 ir 67 punktai).

Geriausiai reputacijos prasme visos tyrime dalyvavusios grupės įvertino „Barclays Technology Centre Limited“ Lietuvos filialą (92 punktai), antroje vietoje „NFQ Technologies“ (89 punktai), o trečioje – „Microsoft Lietuva“ (87 punktai). Tarp „One stop shop“ subsektoriaus įmonių aukščiausia reputacija išsiskyrė „Blue Bridge“ įmonių grupė, o tarp infrastruktūros paslaugas teikiančių įmonių – „Also Lietuva“.

„Kalbant apie konkrečius sektoriaus reputacijos lyderius, svarbu pažymėti, kad geriausių trejetuką sudaro stiprios tarptautinės kompanijos, kurios atėjusios į Lietuvą atsinešė ir labai aukštus veiklos standartus, procesų valdymo kultūrą, požiūrį į personalą, o tai reiškia, kad ir kitos įmonės turi siekti panašių standartų, nes konkurencinė kova vietos IT sektoriuje yra itin aktyvi“, - sako Paulius Vertelka, asociacijos „Infobalt“ vykdomasis direktorius.

Reputacijos ambasadoriai ir atmetėjai

Šių metų „Kantar TNS“ tyrimas taip pat parodė, kad vadinamieji reputacijos ambasadoriai (teigiamai apie IT sektoriaus įmones atsiliepiantys, gerai jų veiklą vertinantys ir jomis pasitikintys asmenys) sudaro beveik pusę – 47 proc. visų interesų grupių atstovų, praėjusiais metais jų buvo šiek tiek mažiau – 46 proc. visų tyrimo dalyvių.

Apie IT įmones prastai atsiliepiantys, jų veiklą neigiamai vertinantys asmenys – vadinamieji atmetėjai – šiais metais sudaro apie ketvirtadalį tyrimo dalyvių – 24 proc. (praėjusiais metais buvo 25 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

F

F portretas
Niekas jau net neprisimena, kad dirva siu kompaniju atejimui i Lietuva supureno Konservai...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių