Gėlių pardavėja: žmonės nori už šildymą susimokėti, o ne gėles perka

Pavasaris šiemet gėlių pardavėjams nepalankus. Taupydami žmonės nelinkę išlaidauti smulkmenoms, kurios, nors ir malonios, nėra praktiškos.

Taip šiemet šneka prekiaujantys gėlėmis. Kalbintos Konarskio gėlių turgaus Vilniuje prekeivės tikino, kad gėlių kainos šiais metais išliko tokios pačios, kaip pernai. Vis dėlto prekiauti šį pavasarį sekasi gerokai prasčiau.

Pardavėjos nemano, kad žmonės pirko mažiau gėlių, nes užsitęsęs šaltukas gadino nuotaiką. Veikiau  ilgesnis šildymo sezonas pasiglemžė tuos pinigus, kuriuos galima būtų skirti malonioms smulkmenoms.

„Gėlės vis dėlto yra prabanga. Žmonės stengiasi skolas atiduoti, už šildymą susimokėti, neturi šiemet pinigų gėlėms“, – sakė gėlių turgaus prekeivė.

Moters teigimu, užsakymų kiekius prekybininkai formavo pagal praeitų metų pardavimų duomenis, tad dabar lieka nemažai neparduotų gėlių. „Itin daug liko rožių. Be to, pernai daug pirko raudonų rožių, o šiemet – jau ne, daugiau perka baltų, rožinių“, – pasakojo pardavėja.

Turgaus darbuotoja taip pat pastebėjo, kad ankstesniais metais pirkėjai dažnai prašydavo net po 10–15 gėlių žiedų, o šiemet dažniausiai – trijų. Nepaklausios, jos teigimu, šį pavasarį ir puokštės.

 


Šiame straipsnyje: gėlėspardavėjaitaupymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

cvbc

cvbc portretas
tai sitas dalykas visur jauciasi, ne tik geles parduodant. Zmones suriesti i ozio raga
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių