Gali sumažėti „Statoil“ tiekiamų dujų importas į Lietuvą

  • Teksto dydis:

Esant vis daugiau požymių, kad 540 mln. kubinių metrų per metus iš norvegų "Statoil" perkamų suskystintų gamtinių dujų yra perteklinė pasiūla besitraukiančiai Lietuvos dujų rinkai, laužomos galvos, kaip atsivežti mažiau, nekeičiant sutarties su "Statoil", rašo "Verslo žinios"

Dienraščio šaltinių teigimu, kitąmet "Litgas" - Vyriausybės paskirtoji įmonė, užtikrinanti suskystintų gamtinių dujų tiekimą reguliuojamiems vartotojams, - į Lietuvą importuos mažiau "Statoil" tiekiamų dujų ir dėl to šį rudenį turėtų apsispręsti Energetikos ministerija ir Vyriausybė. Nenurodoma, kiek tiksliai kitąmet suskystintų gamtinių dujų Lietuvos rinkai gali būti tiekiama, tačiau užsimena, kad gali būti įvežta tik apie 320-350 mln. kubų.

Neoficialiai tvirtinama, kad penkerių metų sutartis su norvegais bus vykdoma toliau, tačiau dalį tiekiamų dujų "Litgas" gali parduoti pasaulio rinkose: maždaug du iš šešių dujovežių, kurie pagal sutartį turėtų su kroviniu atplaukti į Klaipėdą kitąmet, plauks į kitus uostus, susitarus su kitais galimais pirkėjais. Jeigu iš anksto susitarti nepavyks, dujas bus mėginama parduoti jūroje už neatidėliotinų sandorių kainą ir tada plukdyti pirkėjui.


Šiame straipsnyje: DujosimportasSGDStatoil

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių