G. Nausėda ruošia siūlymus, kurie neleistų paskutinę minutę siūlyti naujų mokesčių

Prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Simonas Krėpšta sako, kad šalies vadovas ruošiasi teikti siūlymus, kurie griežčiau reguliuotų naujų mokestinių siūlymų pateikimus.

„Teiksime iniciatyvą, kuri susijusi su geresne biudžeto valdysena. Mes gruodį turėjome tam tikrą chaosą su naujomis mokestinėmis iniciatyvomis. Prezidentas ruošiasi pateikti pasiūlymus, kaip būtų galima įnešti daugiau tvarkos į naujų mokestinių pasiūlymų įgyvendinimą. Galvojame apie tam tikrus saugiklius, kurie sureguliuotų šią sistemą ir neleistų paskutinę minutę ištraukti tų pasiūlymų“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė S. Krėpšta.

Pasak jo, dabartinė šalies mokestinė sistema nėra teisinga.

„Yra vietos, kur sugriežtinti šią sistemą. Mes nuosekliai kalbėjome nuo pat rudens, kad mūsų šalies mokestinė sistema nėra teisinga. Turime per daug išimčių, lengvatų. Tai tikrai brangiai kainuoja mums. Žinome, kad mūsų biudžetas yra pakankamai menkas, lyginant su ES vidurkiu, ir apie trečdalį to atotrūkio, kas yra 1,5-2 mlrd. eurų, yra neteisinga mokestinė sistema“, – laidoje teigė S. Krėpšta.

Prezidentas Seimo pavasario sesijoje taip pat ketina teikti siūlymus pertvarkyti viešųjų pirkimų sistemą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių