G. Nausėda: jei visą laiką žmogus galvoja apie pinigus – kažkas ne taip

Nors dažnai sakoma, kad sėkmę galima matuoti pinigais, su tuo nesutinka ekonomistas Gitanas Nausėda. Žinomo profesionalo teigimu, sėkmę kaip tik galima įvertinti laiku, kuris skiriamas mintims ne apie pinigus, o apie bet ką kita. O jei pajuntate, jog trūksta šimto eurų – geriau ne taupyti, o prasimanyti, iš kur juos gauti, tvirtina ekonomistas ir tai įrodo asmeniniu pavyzdžiu.

„Jei žmogus 99 proc. savo laiko galvoja apie tai, kaip jam prasimanyti pinigų, kažkas yra negerai. Veikiausiai tas žmogus gyvena neturtingai. O jei pasiekiamas lygis, kai nereikia apie pinigus mąstyti kiekvieną minutę, reiškia, jis gyvenama pakankamai pasiturinčiai“, – savo formule LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ dalijasi G. Nausėda.

Ekonomistas pastebi, jog vyresnės kartos žmonės yra įpratę taupyti, tačiau jis pats mąstantis kitaip – jei trūksta šimto eurų, reikia juos prasimanyti.

Jei žmogus 99 proc. savo laiko galvoja apie tai, kaip jam prasimanyti pinigų, kažkas yra negerai.

„Kai man buvo 19 metų, iš tėvų gaudavau 40 rublių paramą ir tokio paties dydžio stipendiją. Gyvenau gana plačiai, ir galiausiai pamačiau, kad artimiausias dvi savaites visiškai neturėsiu pinigų. Nuvažiavau į bazę už Vilniaus, kartu su kitais iškroviau vagoną daržovių ir gavau 10 rublių. Tai man buvo aukso vertės pinigai“, – kalba G. Nausėda.

Paklaustas, kaip reikėtų teisingai taupyti, žinomas profesionalas nestokoja saviironijos – anot jo, ekonomistai paprastai būna labai prasti ekonomai. „Dažnai nutinka taip, kad garsieji ekonomistai, kurie moko kitus gyventi ir tvarkyti makroekonomiką, asmeniniame ūkyje nedemonstruoja užkrečiančio pavyzdžio. Sau šioje srityje taip pat turiu priekaištų“, – šypsosi G. Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

x

x portretas
ponaiti banko analitike o apie koki tu kasnį galvoji juk matosi kad skylė yra ne bloga prie lovio kėdė kur matyta vos aprepti gali ir be jokio darbo pinigus lupsi o kas toliau bus ,, kur liaudies pragyvenimo šaltinis jokios kalbos tik reitingus semia ir pilnas džiaugsmo va koks aš esu geras , bet tavo gėri juk matėm kada tau duodavo klausima žurnalistai ką sakydavai kraipei kalba bet koki blefa varei bet ne į ta puse žiūrėjai nieko iš tavo džiugesio nebus ir nėra ką tau šakotis nuleisk garus ir sedėk prie savo darbo, tu jokio gero darbo nesukursi ir nelauk iš tavo noro nieko,

n...

n... portretas
Oi tas Nausėda, Nausėda... na, ar rasi Lietuvoje daugiau savim patenkinto asmens...

Justas

Justas portretas
Lietuvos eilinis rinkėjas yra nepakankamai išsilavinęs, kad rinktų tokio tipo žmones kaip Nausėda. Jam nepatinka apsišvietę, kultūringi, mokantys kalbas. Rinkėjui reikia tokio pat kaip jis, gal policininko, gal komunistiškai mąstančio kuris atimtų ir padalintų.
VISI KOMENTARAI 57

Galerijos

Daugiau straipsnių