G. Kirkilas: 13-oji pensija padėtų įlieti daugiau pinigų į ekonomiką

Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) pirmininkas Gediminas Kirkilas sako, kad 13-oji pensija padėtų įlieti daugiau pinigų į Lietuvos ekonomiką.

„Dabar reikia labai daug pinigų įlieti į ekonomiką. Net jei kalbėsime apie 13 pensiją. Pensininkai yra ne tie, kurie tą 13 pensiją sudės į bankus. Jie neabejotinai išleis juos (papildomus pinigus – ELTA) savo tikslams. O jeigu jie išleis, vadinasi, tie pinigai grįš į biudžetą.

Visa tai ir daro šalys narės, ne tik Lietuva. Tiek, kad Lietuvoje šiuo metu rinkimų kampanijos metu tai daroma, todėl tai galima traktuoti (kaip rinkiminį žingsnį – ELTA). Bet politikai turi visą laiką girdėti, ko žmonės nori“, – „Žinių radijui“ teigė G. Kirkilas.

Pataisą teikiančios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos–Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos narys Zbignevas Jedinskis sakė, kad 13-oji pensija siektų 200 eurų, ji būtų išmokama kiekvienų metų gruodį.

Finansų ministro Viliaus Šapokos teigimu, kitų metų biudžete neišvysime 13-osios pensijos, tuo metu premjeras Saulius Skvernelis ir „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sakė, kad dėl to nuspręs ne finansų ministras, o visa Vyriausybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baisu.

Baisu. portretas
Konservai pašvinks seime , kol pensijas dadės

Taigi taigi,

Taigi taigi, portretas
Koncervai galą gaus, jei pensininkams nors centas bus išmokėtas Jei nuspręstumėte į jų kišenę “investuot”, tada ok
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių