G. Imbrasienė pateikta į VTEK, R. Juozapavičius iš jos atleistas

Seimui antradienį premjeras Andrius Kubilius į Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) nares pateikė Gražinos Imbrasienės kandidatūrą.

Seimas dėl G. Imbrasienės paskyrimo slaptai balsuos, kai su kandidate susitiks pageidaujančios frakcijos.Taip pat Seimas antradienį iš VTEK narių oficialiai atleido kadenciją baigusį Rytį Juozapavičių.

Slaptame balsavime už jo atleidimą balsavo 59 Seimo nariai, keturi buvo prieš, vienas susilaikė, aštuoni biuleteniai rasti sugadinti.

Prisistatydama Seimui kandidatė į VTEK G.Imbrasienė sakė, kad dirbant šioje komisijoje yra svarbus yra ne tik skundų tyrimas, bet ir prevencinis, švietėjiškas darbas.

„Daugelį metų dirbau valstybinėse institucijose, atsakingose pareigose, priekaištų kokių nors nebuvo, manau, dirbau dorai, sąžiningai. Jei būsiu paskirta VTEK nare, taip pat stengsiuos dirbti sąžiningai, kadangi tai yra labai svarbi, viena iš korupcijos prevencijos institucijų, kur svarbu ne tik tirti prašymus, skundus, bet ir dirbti prevencinį, švietėjišką darbą“, - antradienį Seime sakė G. Imbrasienė.

Klausiama, ar pritartų idėjoms grįžti prie senosios komisijos darbo tvarkos, kai komisijos nariai laisvai galėjo dirbti ir kitus darbus, kandidatė sakė, jog reformų VTEK reikia, bet jos nariams pagrindinis darbas turėtų būti komisijoje.

„Reikėtų truputį ir reformos, bet manau, kad tai turi būti pagrindinis darbas, o ne tai, kad pribėgai, atėjai, pabalsavai. Turi būti labai rimtai žiūrima į prašymus, skundus. Girdėjau, kad nesusirinkdavo netgi, nebūdavo kvorumo, manau, tai neatsakinga, turi būti labai aiškiai apibrėžta, kaip dirbti“, - sakė G. Imbrasienė.

G. Imbrasienės kandidatūrą į VTEK premjeras AKubilius pateikė vietoj kadenciją baigusio R. Juozapavičiaus. Teisininkės išsilavinimą turinti G.Imbrasienė pastaruoju metu dirbo Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) administravimo valdybos viršininko pavaduotoja, 2000-2005 metais buvo vaikų teisių apsaugos kontrolierė.Seime vėl registruotas Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įstatymo pataisų projektas, kuriuo siūloma leisti komisijos nariams dirbti ne visą darbo dieną.

Pataisų iniciatoriai iš įstatymo siūlo braukti nuostatą, kad VTEK narį Seimas skiria nuolatiniam darbui. Taip pat būtų įrašoma, kad kai komisijos narys dirba ne visą darbo dieną, už darbą atliekant VTEK nario pareigas jam apmokama atsižvelgiant į faktiškai dirbtą darbo laiką.

Šiuo metu VTEK įstatymas numato, kad komisijos narys skiriamas nuolatiniam darbui, o kitą darbą gali dirbti tik gavęs komisijos pirmininko sutikimą, jeigu tai nesukelia viešųjų ir privačių interesų konflikto, netrukdo tinkamai atlikti pareigų.


Šiame straipsnyje: VTEK

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių