Finansuojant ekoturizmo centrą „Babilonas“ dalyvavo Ūkio bankas

Kaune pradėjo veikti ekoturizmo centras „Babilonas“. Tai – pirmasis šalyje tokio pobūdžio centras, prie kurio finansavimo prisidėjo Ūkio bankas, suteikęs projektui beveik 2,4 mln. litų kreditą. Bendra projekto vertė – apie 5 mln. litų. Ekoturizmo centras „Babilonas“, įsikūręs ramiame Žaliakalnio rajone, teiks ne tik apgyvendinimo, maitinimo paslaugas, bet ir organizuos dviračių turus grupėms, siūlys daug kitų išskirtinių turizmo paslaugų visoje Lietuvoje.

Naujasis ekoturizmo centras iškilo vietoje viešbučio „Babilonas“, veikusio nuo 1999 m., kuris buvo rekonstruotas ir išplėstas. Šiuo metu viešbutyje yra 50 vietų, todėl čia patogiai gali apsigyventi ne tik pavieniai turistai, bet ir keliautojų grupės.

„Atidžiai išnagrinėję ir įvertinę šį unikalų ekoturizmo centro projektą ir jo perspektyvas, nusprendėme finansuoti jo rekonstrukciją ir plėtrą. Tikimės, kad centro savininkų bei darbuotojų ilgametė patirtis, entuziazmas ir aktyvus darbas užtikrins ne tik sėkmingą centro veiklą, bet ir prisidės prie ekoturizmo idėjų, kelionių dviračiais populiarinimo Lietuvoje“, - sakė Ūkio banko Kauno filialo valdytojas Romualdas Svitojus.

„Atradome verslo nišą ir siekėme pirmieji sukurti unikalų ekoturizmo centrą, kuris organizuoja dviračių turus grupėms visoje Lietuvoje. Mūsų pagrindinis tikslas – pritraukti turistų grupes iš Rytų ir Vakarų Europos. Matome, jog net ir ekonominiu sunkmečiu žmonės nenori atsisakyti kelionių, tačiau renkasi atostogas arčiau namų, pigesnes keliones ir pramogas. Mūsų siūlomos paslaugos – nuo apgyvendinimo iki pilno dviračių turo organizavimo – užtikrina aktyvų poilsį ir neišdildomus įspūdžius už priimtiną kainą“, - sakė „Babilono“ ekoturizmo centro bendraturtis Raimondas Krištaponis.

Pasak jo, Ūkio banko suteiktas kreditas leido daugiau nei dešimtmetį sėkmingai veikusį viešbutį paversti unikaliu ekoturizmo centru ir gerokai išplėsti veiklos pobūdį bei siūlomų paslaugų spektrą.

„Jau daug metų bendradarbiaujame su Ūkio banku vystydami savo veiklą. Galime didžiuotis, jog nemažą finansavimo dalį šiam projektui iš banko pavyko gauti gana sudėtingu metu, kuomet viešbučių verslui buvo nelengvas laikas. Vertiname ir tai, jog bankas ne tik formaliai atliko savo darbą, tačiau tapo tikru partneriu ir patikimu konsultantu rengiant dokumentus gauti Europos Sąjungos paramą šiam projektui. Dalį projekto finansavome ir nuosavomis lėšomis“, - sakė R.Krištaponis.

Ekoturizmo centro „Babilonas“ bendrasavininkio teigimu, šiuo metu apie 80 proc. centro klientų ir svečių sudaro užsieniečiai – latviai, estai, suomiai, lenkai, baltarusiai. Centras taip pat numato organizuoti dviračių turus įmonių, organizacijų darbuotojams. Jiems siūlomas pilnas paslaugų spektras: kokybiškų dviračių nuoma, transportavimas ir techninė pagalba, lydintis gidas, apsaugos priemonės ir papildomi priedai dviračiams (šalmai, pirštinės, dviračių krepšiai, vaikiškos kėdutės ir kt.), palapinių nuoma ir kt. „Klientai gali pasirinkti turą dviračiais ne tik iš mūsų siūlomų maršrutų, bet ir užsisakyti specialius turus. Dviračius galime nugabenti į reikiamą vietą arba išnuomoti laikiklius automobiliams, kad klientai galėtų patys juos transportuoti į reikiamą vietą“, - sakė R.Krištaponis.

Ūkio bankas yra pirmasis komercinis bankas Lietuvoje, jau trečią dešimtmetį teikiantis patikimas paslaugas plačiame nuosavame klientų aptarnavimo tinkle, kurį sudaro daugia kaip 60 padalinių visoje šalyje. Ūkio bankas aktyviai bendradarbiauja su verslo įmonėmis, teikdamas joms aktualius finansinius sprendimus ir pasiūlymus. Bankas ypač daug dėmesio skiria smulkiajam ir vidutiniam verslui bei įmonėms, dirbančioms šalies regionuose.


Šiame straipsnyje: Ūkio bankas

NAUJAUSI KOMENTARAI

AIRIJA

 AIRIJA portretas
Geriausios sekmes RAIMONDAI.

vidma

vidma  portretas
kaip tik perskaiciau Babylon iskarto prisimeniau ta xujnia kuria buvo sunku atsikratit is brauzerio ......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių