Finansų ministras: vyriausybės ketinimai atstatyti algas nesutrukdys įsivesti euro

  • Teksto dydis:

Vyriausybės ketinamai nuo 2014 metų atkurti per krizę sumažintas valstybės tarnautojų algas nesutrukdys įsivesti euro, sako finansų ministras Rimantas Šadžius. Ministras teigia, kad Vyriausybė, vykdydama Konstitucinio teismo sprendimą, 2014-taisiais planuoja pradėti į ikikrizinį lygį gražinti sumažintas valstybės tarnautojų algas, pranešė LRT radijas.

"Mes turime įvykdyti Konstitucinio Teismo nutarimus taip, kad nepažeistume mūsų valstybės finansinio stabilumo. Be abejo, teks pasukti galvą, kaip tą padaryti. Bet formuojant 2014 metų biudžetą, šitie klausimai bus intensyviai svarstomi", - penktadienį po euro įvedimo klausimus koordinuojančios darbo grupės posėdžio žurnalistams sakė R.Šadžius.

"Ir aš manau, kad mes tą padarysime", - pridūrė ministras.

Finansų ministras sako, kad daugiausia lėšų, rengiantis euro įvedimui Lietuvoje, bus skiriama informacijos sistemoms paruošti. Už tai bus atsakingas Informacinės visuomenės plėtros komitetas.

"Ilgiausiai diskutavome informacinių technologijų euro įvedimui parengimo klausimus. Iš tikrųjų, informacinių sistemų valstybės ir savivaldybių institucijose yra labai daug - kol kas buvo renkama informacija, kur yra silpniausios vietos, kur reikia daugiausia darbo įdėti, o daugiausia darbo - vadinasi, ir daugiausia lėšų", - žurnalistams sakė R.Šadžius.

Darbo grupė sutarė iki kito posėdžio rugpjūčio pabaigoje patikslinti priemonių įgyvendinimo planą.

"Bet Vyriausybėje mes taip pat apsvarstysime klausimus, susijusius su finansavimu", - sakė ministras, pridūręs, kad anksti kalbėti apie preliminarius poreikius dėl lėšų.

Anot jo, svarstyta galimybė darbams pasitelkti ES lėšų, šiam tikslui panaudoti jau pradėtus IT sistemų projektus.

Norėdama įsivesti eurą 2015-taisiais, Lietuva tokio leidimo prašys kitų metų pavasarį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvis

lietuvis portretas
vladimirai matau tau vistiek giliai pokui kas bus bele protestuot

lietuvis

lietuvis portretas
vladimir ne

Vladimir

Vladimir portretas
ERUI-NE
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių