Finansų ministras nepalaiko mokesčių konsolidavimo

  • Teksto dydis:

Vyriausybė atsisako vienos priešrinkiminių idėjų.

Finansų ministras Vilius Šapoka teigia, kad įgyvendinus pasiūlymą sujungti darbdavio ir darbuotojo mokesčius tektų gerokai padidinti bendrąją mokestinę naštą, nes valstybė „tiesiog neturi išteklių tokiai revoliucijai“, rašo „Verslo žinios“.

„Šis novatoriškas pasiūlymas buvo iškeltas kaip viena rinkimų idėjų, bet Vyriausybės programos įgyvendinimo priemonių plane buvo aiškiai įsipareigota detaliai įvertinti, ar tai galėtų duoti šalies ūkiui teigiamų rezultatų. Skaičiavimai parodė, kad toks konsolidavimas atvertų nemenką skylę valstybės finansuose, kurią tektų kamšyti, kone dukart keliant mokesčius visiems, įskaitant ir mažiausiai uždirbančius. Toks žingsnis būtų neatsakingas ir būtų pavertęs visuomenę eksperimentiniais triušiais“, - interviu „Verslo žinioms“ teigė V. Šapoka.

Anot jo, „Sodros“ ir Gyventojų pajamų mokesčio sujungimas valstybėje sukeltų chaosą, bet neduotų naudos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
Beje, iš kur Šapoka išskaičiavo, kad sujungus mokesčius, jie padidėtų? Keistas aiškinimas, juk mokesčiai didėja tada, kai jie didinami, o sujungimas tai jų nepadidintų. Mano nuomone, belieka tikėtis, kad Seimo nariai supranta tas Šapokos gudrybes ir jo pagrindinį tikslą suvaryti visus į bankus, ir balsuos protingai.

Taigi

Taigi portretas
Na, ir koks čia chaosas atsiras, jei bus aiškiai matyti, kiek atskaičiuojama mokesčių? Dabar darbdavys atseit moka už darbuotoją Sodrą, bet tuos pinigus jam ir uždirba tas pats darbuotojas, tai kame problema? Tarkime darbdavys sumokėtų darbuotojui 1311,80 eurų atlyginimo ( dabar 1000 eurų ) 31,18 proc sodrai - 311,80 eurų, 9 proc sodrai - 90,- eurų, GPM - 150 eurų Viso mokesčių 551,8 eurai Darbuotojui išmokama 760 eurų. Truputį daugiau kaip pusė uždirbtų pinigų lieka žmogui, o kiti mokesčiams.Bet, matyt, esmė tame, kad tuomet būtų aiškiai matyti, kokie dideli valdininkų atlyginimai ir jų įmokos Sodrai, kuriuos jiems uždirba privačiame sektoriuje dirbantieji, kurių atlyginimai ženkliai mažesni, nes savininkas kiek nori, tiek moka.O savininkui, be abejo, norisi didelio pelno čia ir dabar. Mano nuomone, Šapoka rūpinasi tik bankų interesais, dėl to siekia " atpratinti" nuo grynųjų ir visiškai netinka jam aiškumas darbo apmokėjime, juk " drumstame vandenyje lengviau žuvį gaudyti".

vabalas,

vabalas, portretas
,,ką žadėjo nieko neišėjo kur tas geras darbas pagal ju partijos vedlio naisiu vado , kur savo profesonalius ministrus ir visa komanda įvertino 9 balais pagal žemes drebėjimo skale ,va jums mokėsčiai visokie p v m, akcizas ir dar daugiau, o kame reikalas juk mūsų šalies ,P ,V ,M , 21 PROCENTAS kur buvo laikino laiko po krizes turėjo grišti į savo pozicija kur dingo ir tyli o dabar po 9 balu vertinimo konsolidavimo palaikimo nėra net kalbos ,tyla ir profesoriu nauju pristatyta valdžioj kur net ekonomikos ūkio jau nesuvaldo, o kas laukia po nauju metu juk mes ir pensijos jau negausime, pagal visas kalbas ir rašimus ubagais tapsime , kam jus žadėjote viena o šis darbas pakvipo mešlo kruvom,,,,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių