Finansų ministerija subalansuoto biudžeto tikisi 2017-aisiais

  • Teksto dydis:

Finansų ministerija subalansuotų viešųjų finansų tikisi 2017 metais, o 2018-aisiais numatoma siekti pertekliaus.

Tokios perspektyvos numatytos Finansų ministerijos parengtame ir Vyriausybei teikiamame Lietuvos Stabilumo 2016 metų programos projekte.

„Praėjusiais metais biudžeto pajamų surinkome daugiau nei planavome, viešųjų finansų deficitas siekė - 0,2 proc. BVP, buvo mažiausias Europos Sąjungoje ir per visą Lietuvos nepriklausomybės laikotarpį. Tai rodo, kad einame teisingu keliu, ypač pasiteisino mūsų pastangos gerinant mokesčių surinkimą. 2016 metų programos pagrindas – naujausios Finansų ministerijos makroekonominės projekcijos, kuriose numatome spartėjantį ūkio augimą“, - pranešime spaudai sakė finansų ministras Rimantas Šadžius.

Ministerijos parengtą projektą ministrų kabinetas svarstys trečiadienį Vyriausybės posėdyje.

Stabilumo programos projektas buvo parengtas atsižvelgiant į Finansų ministerijos parengtą ekonominės raidos scenarijų. Programą apsvarsčius Vyriausybei, ji bus pristatyta Seimo Europos reikalų komitetui ir vėliau siunčiama Europos Komisijai.

Stabilumo programa yra dokumentas, kuriame pagal EK reikalavimus pateikiama naujausia informacija apie šalyje vykdomą bei suplanuotą biudžeto politiką. Programa rengiama atsižvelgiant į Sutartyje dėl Europos Sąjungos veikimo numatytą pareigą teikti informaciją apie fiskalinę politiką.

Eurostato duomenimis, Lietuvos valdžios sektoriaus deficitas pernai buvo 77,6 mln. eurų, arba 0,2 proc. BVP ir buvo mažiausias iš visų deficitą fiksavusių ES valstybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių