„Facebook“ IPO analitikus skaldo ir Lietuvoje

Į biržą susiruošusiam socialiniam tinklui „Facebook“ šią savaitę pradedant oficialius prisistatymus investuotojams, tarpininkai pastebi padidėjusį susidomėjimą šiuo įvykiu ir Lietuvoje, rašo „Verslo žinios“.

Tačiau specialistai susiskirstę į dvi stovyklas - vieni „Facebook“ akcijų platinimo sėkme neabejoja, kiti ragina neprarasti blaivaus proto.

„Tai vienas įdomiausių IPO per paskutinius 2-3 metus, todėl dalyvausime šiame procese ir, bendradarbiaudami su JAV banku “Morgan Stanley„, siūlysime investuotojams galimybę jame dalyvauti. Sulaukiame nemažai skambučių iš Lietuvos investuotojų - susidomėjimas yra ir gana didelis“, - sakė finansų maklerio įmonės „Orion Securities“ Kapitalo rinkų skyriaus vadovas Mindaugas Strėlis.

Tačiau optimizmu netrykšta SEB banko vyresnysis makleris Arvydas Jacikevičius. Jis teigia, kad SEB bankas galimybės dalyvauti šiame IPO nė nesiūlys.

„Mes taip pat sulaukiame investuotojų užklausų, tačiau jiems patariame būti atsargiems. Reikia tikėtis labai didelio pajamų augimo, kad investicija, už akciją mokant po 28-35 JAV dolerius, atsipirktų. O tiems, kurie vis vien pasiryžę investuoti į šią įmonę, galbūt verta bent jau palaukti, kol akcijos pasirodys biržoje, ir tada spręsti dėl jų pirkimo“, - sakė A.Jacikevičius.

Socialinis tinklas „Facebook“ jau šią savaitę pradeda oficialius savo veiklos pristatymus investuotojams (angį. road shows), kurie paprastai vykdomi prieš pat įmonės žengimą į biržą. Pats viešas pirminis akcijų siūlymas (initial pu-blic offering, IPO) turėtų prasidėti gegužės 18 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Pardavines ora uz pinigus. Kompanijos verte ispusta, turto beveik nera o ivertinta nezmoniskai. Oras uz pinigus, sekmes naivuoliam
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių