Europos Komisija skelbs sprendimą dėl ginčo su „Gazprom“

Europos Komisija po daugiau kaip šešerius metus trukusio tyrimo artimiausiomis dienomis priims sprendimą dėl ginčo su Rusijos dujų koncernu „Gazprom“.

Diskusija dėl konkurencijos bylos Europos Komisijos kolegijoje vyks trečiadienį, o oficialus sprendimas planuojamas ketvirtadienį.

„Rytoj koledže diskutuosime dėl konkurencijos bylos „Gazprom“ dėl dominuojančios pozicijos tam tikrų Europos valstybių rinkose. Planuojama oficialų sprendimą priimti ketvirtadienį“, – Lietuvos atstovo Komisijoje Vytenio Andriukaičio komentarą BNS trečiadienį perdavė jo atstovė spaudai Vilija Sysaitė.

Tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo Europos Komisija pradėjo 2011 metais. Imtis veiksmų prieš „Gazprom“ Briuselį aktyviai ragino ir Lietuvos vyriausybė.

Naujienų agentūra „Reuters“, remdamasi neįvardytais šaltiniais, skelbė, kad Briuselis turbūt pritars „Gazprom“ pasiūlytoms nuolaidoms. Taip dujų koncernas išvengtų baudos, galinčios siekti iki 10 proc. jos pasaulinės apyvartos.

Pernai gegužę Lietuvos energetikos ministerija pareiškė, kad tuo metu Briuseliui pateikti „Gazprom“ pasiūlymai neužtikrino, jog Rusijos koncernas nepiktnaudžiaus dominuojančia padėtimi ir neribos konkurencijos.

Vyriausybė tuomet teigė, kad dėl nesąžiningos „Gazprom“ taikytos kainodaros Lietuva patyrė apie pusantro milijardo eurų nuostolį, ir pareiškė, jog Rusijos koncernui nepagerinus pasiūlymų jis nusipelno baudos.

Stokholmo arbitražas 2016 metais atmetė Lietuvos prašymą priteisti milijardinę kompensaciją dėl, Lietuvos teigimu, neteisingos dujų kainos 2004-2012 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paprasta tiesa

Paprasta tiesa portretas
nepatinka rusų dujos - nepirkite.

pypenas

pypenas portretas
Pivo bez vodki,dengi na veter.Girto zuikio svajonės.......???????????
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių