Europos Komisija nori apkarpyti ES paramą Lietuvos žemės ūkiui

  • Teksto dydis:

Lietuva iš Europos Komisijos (EK) gavo perspėjamuosius laiškus, kuriuose teigiama, kad ES parama kai kuriems žemės ūkio sektoriams bus sumažinta arba nebeskiriama, rašo „Verslo žinios“.

EK kliūna tie žemės ūkio verslai, kurių remiamų objektų skaičius sparčiai auga. Lietuvoje pastaraisiais metais daugėja mėsinių gyvulių, smarkiai plečiasi baltyminių augalų plotai, tad ES savanoriškoji susietoji parama už juos gali būti nebeskiriama arba sumažinta. Pastaruoju metu daugiausia vis dėlto kalbama apie sankcijas gyvulininkystei.

„Mėsinius galvijus augina nemažai jaunų ūkininkų, kurie verslą pradeda gavę paramą. Susietoji parama kai kurių ūkininkų yra įtraukta ir į verslo planus. Jei tokie ūkiai jos nebegaus, jiems bus labai sunku pradėti ūkininkauti, kai kurie gali persigalvoti. Jau veikiantiems stipresniems ūkiams jos irgi trūks, bet tai nebus tokia didelė tragedija“, - teigė mėsinių galvijų augintojų ir gerintojų asociacijos direktorė Vilma Živatkauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Yla

Yla portretas
Ha negalės europinio šūdo įvežti nes lietuva savo užsiaugins tai reikia sunaikinti štai kokia demokratija iš šūdinos europos

juokas

juokas portretas
Matyt atėjo laikas tai lietuvai išnykti arba nusprendė sunaikinti štai hitlerio numatytas genocidas greit išsipildys

...

... portretas
Ką gi, ir mes nieko iš tos ES, ir jiems nieko - TE ėda tą kanadietišką GMO-š***.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių