Europos Komisija draus įvairius plastiko gaminius

Po kelių metų parduotuvėse greičiausiai nerasite vienkartinių plastikinių indų, plastikinių ausų krapštukų, gėrimų šiaudelių ir laikiklių balionams. Būtent šiuos iš plastiko gaminamus produktus Europos Komisija siūlo uždrausti.

Taip pat Europos Sąjungos (ES) valstybės narės turės mažinti plastikinių maisto pakuočių ir gėrimų indelių naudojimą, surinkti 90 procentų vienkartinių plastikinių gėrimų butelių.

Ribodama vienkartinius gaminius iš plastiko, komisija siekia sumažinti aplinkos taršą. Per metus ES susidaro apie 26 milijonus tonų plastiko atliekų. Tik apie trečdalis jų perdirbama, o likusios patenka į sąvartynus, deginimo gamyklas arba atsiduria pakelėse ir pamiškėse.

Europos Komisijos pirmininko pavaduotojas Fransas Timmermansas sako, kad draudžiami tik tie produktai iš plastiko, kuriuos galima pakeisti ir gaminti iš aplinkai draugiškesnių medžiagų.

„Šie produktai nedings, jie tik bus gaminami iš kitokių medžiagų. Jūs tikrai galėsite rengti piknikus, gerti kokteilius, kaip ir visada valyti ausis, ar kitaip naudoti ausų krapštukus. Sekundę įsijungė mano vaizduotė. Taip elgdamiesi, jūs sukursite pridėtinę vertę ir suvoksite, kaip tai paveiks aplinką. Tikiu, kad ES Tarybai ir Parlamentui tai bus prioritetinis klausimas ir jie pasiūlymą pavers teisės aktu iki Parlamento rinkimų“, – kalba F. Timmermansas.

Daugiau apie tai – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Įklotus irgi?.. ar juos skalbti pradės? ;D
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių