Europoje moterys 59 dienas dirba papildomai, kad uždirbtų kaip vyrai

16,2 proc. – tiek skiriasi vidutinis moterų ir vyrų valandinis uždarbis Europos Sąjungoje. Tokius duomenis trečiadienį paskelbė Europos Komisija.

Atkreipiamas dėmesys, kad skirtumas yra linkęs nežymiai mažėti – ankstesniais metais jis buvo 17 proc. ir didesnis.

Lietuvoje moterų ir vyrų darbo užmokestis vidutiniškai skyrėsi 14,6 proc., Latvijoje – 15,5 proc., Estijoje – 27,7 proc.

Tokie duomenys paskelbti artėjant 2013 m. Europos vienodo darbo užmokesčio dienai, šiemet minimai vasario 28 d. Šiuo visoje Europos Sąjungoje organizuojamu renginiu atkreipiamas dėmesys į tai, kiek dienų moterys turi papildomai dirbti, kad uždirbtų tiek pat kiek vyrai. Šiuo metu tai yra 59 dienos.


Šiame straipsnyje: algaatlyginimaiES

NAUJAUSI KOMENTARAI

r.d.

r.d. portretas
uzsikruskit didieji lygiu teisiu propaguotojai.

aha

aha portretas
nu gaila kad neparasyta is kokiu darbo sriciu imtas palyginimas.pamirskit lygybes.as kaip vyras tikrai daugiau cemento maisu galiu uznesti i antra auksta per darbo diena.bet tikrai negaliu pamaitint vaiko krutimi (naturaliai) kad ir kaip noreciau.yra tarp musu skirtumai ir bus.

optimistas

optimistas portretas
Mane domintų informacija ne kiek laiko dirba, o kiek darbo atlieka. Tokių tyrimų duomenis paskelbus iškart baigtųsi visos kalbos apie kažkokią mistinę moterų diskriminaciją.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių