Eurokomisarė C. Malmstroem: tinkamai valdoma migracija gali skatinti ekonomikos augimą

  • Teksto dydis:

Vilniuje vykstančiame neformaliame ES teisingumo ir vidaus reikalų ministrų susitikime dalyvaujanti už vidaus reikalus atsakinga Europos Komisijos (EK) narė Cecilia Malmstroem teigė, jog nepaisant aukšto nedarbo lygio, ES yra daug neužpildytų darbo vietų, o tinkamai valdoma migracija gali padėti tai padaryti.

"Nepaisant aukšto nedarbo lygio, yra daug ir neužpildytų darbo vietų, nes trūksta darbuotojų, turinčių tam tikrą kvalifikaciją", - spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė EK narė.

ES teisingumo ir vidaus reikalų ministrų susitikime ketvirtadienį, be kitų temų, aptarta prieglobsčio ir migracijos metinė ataskaita bei ES Tarybai pirmininkaujančios Lietuvos tikslai.

"Lietuvos pirmininkavimo metu turime pabaigti derybas dėl sezoninių darbuotojų direktyvos, pasistūmėti į priekį dėl atvykimo sąlygų tyrėjams ir studentams", - sakė eurokomisarė.

"Mes, Komisija, pabrėžiame, kad tinkamai valdoma migracija gali būti ir veiksnys, prisidedantis prie augimo", - tvirtino C.Malmstroem.

Sezoninių darbuotojų direktyva siekiama nustatyti bendrą trečiųjų šalių sezoninių darbuotojų atvykimo į ES ir apsigyvenimo joje tvarką ir tokių darbuotojų teises. EK pateikdama direktyvos pasiūlymą teigė, jog vis mažiau ES piliečių dirba sezoninius darbus ir ES darbdaviams, ieškantiems darbuotojų žemės ūkio, sodininkystės ir turizmo sektoriuose, tenka rinktis darbuotojus iš trečiųjų šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

eurolažas

eurolažas portretas
Turbut musu valdziazmogiams smagu, kad eurokomisare mus vadina treciaja salimi su pigia darbo jega, tinkancia raveti laukus ir priziureti siltnamius. Esame prilyginti kazkokiai neissivysciusiai Afrikos valstybei. Normalios valstybes politikai butu supyke uz tokius palyginimus, gi musiskiai sedi dantis issiepe, nes ne velnio nesupranta, kad norima dar labiau paskatinti emigracija is Lietuvos.

Naje

Naje portretas
Kažin, gal dar Vokietijoje ne visos vietos viešnamiuose užpildytos? Eurokomisare, ar tau neatrodo, kad žmonės nori gyventi savo gimtojoje šalyje? Ar tas migracijos " reguliavimas" reiškia - nuskurdinti žmones ir išvyti iš gimtųjų namų?

emigravau is durnos salies.

emigravau is durnos salies. portretas
o ka ten veikti tuoj supuvusioj saly, idijotu ir kretinu salis. darbo nera, o jeigu ir yra, tai dirbi uz nulaizytus 800 litu. o ka su jeis? vasara dar galas su galu suduri, o ziema lendi i skolas uz buta. pasibaigus sildymo sezonui ziuri kad jau skoloj apie 3000. paskui per vasara ligini. negrisiu i tevyne pokol nebus algos minimumas 4000.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių