Lietuvos ekonominę padėtį gerai vertina mažiau gyventojų

  • Teksto dydis:

Šiemet sumažėjo Lietuvos gyventojų, manančių, kad šalies ekonominė padėtis yra gera, rodo naujausia Eurobarometro apklausa.

Apklausos duomenimis, gerai Lietuvos ekonominę padėtį pavasarį įvertino 26 proc. apklaustųjų, arba 6 punktais mažiau nei pernai rudenį, gegužę atliktos Eurobarometro apklausos duomenis pranešė Europos Komisijos (EK) atstovybė Lietuvoje.

Blogai Lietuvos ekonomiką vertinančių žmonių padaugėjo 6 punktais iki 72 proc., dar 2 proc. respondentų neturėjo nuomonės.

Savo namų ūkio finansinę padėtį teigiamai vertino 58 proc., blogai - 40 proc. apklaustųjų.

Tarp aktualiausių šalies ekonomikos problemų šaliesžmonės įvardijo augančias kainas ir infliaciją (54 proc.), taip pat mokesčius (23 proc.) ir nedarbą (27 proc.).

Eurobarometro tyrimas atliktas gegužės mėnesį visose 28 ES valstybėse narėse. Jo metu Lietuvoje apklausti 1008 15-kos metų ir vyresni respondentai, atrinkti atsitiktinės tikimybinės atrankos būdu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viskas teisingai

Viskas teisingai portretas
Mažiau liko, mažiau ir vertina.

Arvys

Arvys portretas
keisti tie musu runkeliai, ekonomika auga ir tai akivaizdu , bet jie tai vertina blogai??? Kazkoks apsurdas, jei kainos pakilo tai tai nera ekonomikos vertinimas, tai yra infliacijos vertinimas. Tik aklas zmogus gali nematyti, kad ekonomika auga ir pakankamai sparciai, bet runkeliams geriausiai matuoti matyt pagal savo siauro ratuko ekonomika.

vidmantas

vidmantas portretas
didziuojuosi kauno meru
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių