Euro įvedimas didins mažiausias valstybės rinkliavas

Valdžia deklaruoja, kad nuo kitų metų Lietuvoje įvedus eurą prekių ir paslaugų kainos neturėtų kilti, tačiau valdininkai kuria planus, kaip surinkti daugiau lėšų į valstybės iždą rinkliavų pavidalu.

Finansų ministerija parengė ir skubos tvarka pateikė derinti Rinkliavų įstatymo pataisas, kuriose numatyta, kad įvedus eurą valstybės rinkliava būtų ne mažesnė nei 1 euras ir ne didesnė kaip 78,2 tūkst. eurų. Šiuo metu minimalus dydis yra 3 litai (0,87 euro), maksimalus - 270 tūkst. litų (78,2 tūkst. eurų), trečiadienį rašo dienraštis "Lietuvos žinios".

"Perskaičiavus dabar nustatytą rinkliavų dydį litais į eurus, taptų labai sunku skaičiuoti. O nustačius 1 eurą būtų labai paprasta, juolab kad žmonės neįpratę skaičiuoti centais. Nemanau, jog dėl 13 lietuviškų centų tauta nuskurstų", - dienraščiui sakė Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas socialdemokratas Bronius Bradauskas.

Tuo tarpu Finansų ministerijos atstovai "Lietuvos žinioms" nurodė, kad parengtos įstatymo pataisos dar bus tikslinamos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko

Nieko portretas
baudžiauninkai dar labiau diržus susiverš, kad tik mūsų ponams būtų geriau. Mes jau kaip nors... Arba reiks pradėti mokytis žaisti pokerį...

vv

vv portretas
Is tikruju,kainos auga kaip ant mieliu,o dar ir valdzia didins rinkliavas,na,tegul ir tuos 13 ct, nemazins,o didins. Kaip visada nukentes zmones,kurie gauna maziausias pajamas: pensininkai,minimuma uzdirbantys zmones,jaunos seimos. Ir kodel Grybauskaite nevykdo savo pazadu,kad kainos,ivedus eura,nekils,jeigu jau dabar jos labai padidejo. Ir dar,tas komentavimas,kad ivedus eura kainos n e t u r e t u kilti? Turejo buti pasakyta - nekils,o ne neturetu. Apgavyste bado akis. Prekybcentriai jau tiek isdidino kainas,kad dabar pastoviai daro "nuolaidas" ir giriasi,o is tikruju kainas padidintos ne centu ir ne dviem,o taip,kad plika akimi matosi - litais. Geda valdziai,kaip visada apsimelavo. Ir kas jiems,jie ir toliau valdzioje,o jus,mielieji Lietuvos zmones,galesite ciulpti letenas,kaip meskos,valdziai tas pats!

voveruska

voveruska portretas
reikia kvailiu buti ir nematyti kaip kyla kainos pries ta eura ,tai kur ta musu Gybauskaite kuri reke kad kainas kontroliuosime,tai cia ir yra kontrole???????.vien melas is tamstos lupu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių