Euras Lietuvos gyvenimo nesujaukė

  • Teksto dydis:

Euro įvedimas per šiuos metus pagerino šalies įvaizdį ir ekonominę padėtį, padidino dirbančių žmonių pajamas, leido žmonėms ir įmonėms sutaupyti ne vieną milijoną. Statistika teigia, kad kainų lygiui naujos valiutos įvedimas neturėjo didesnės įtakos, nors toli gražu ne visi Lietuvoje linkę su tuo sutikti, rašo "Verslo žinios".

Litai į eurus fiziškai buvo pakeisti be didesnių nesklandumų ir per gana trumpą laiką - elektroninės sąskaitos iškart po Naujųjų metų vidurnakčio dūžių pakeitė skaičius santykiu 3,4528 į į jau po poros savaičių nuo metų pradžios apyvartoje beveik nebeliko ir grynųjų litų. Europos Parlamento narys Petras Auštrevičius sutinka, kad euro įvedimo techninė pusė gali būti vadinama sėkmės istorija.

"Bet svarbūs ne tik techniniai ir organizaciniai šio įvedimo aspektai, o ir visi valstybės, verslo ir paprastų gyventojų sutaupymai, skaičiuojami milijonais per šiuos metus, pagerėjusi ekonominė aplinka, padidėję mūsų pramonės lūkesčiai. Viliuosi, kad atėjimas į euro erdvę ilgainiui pavers Lietuvą nebe pigios darbo jėgos kraštu", - sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
pritariu antraštei: juk rašantys ir valdantys ir daug kitu ne iš min. algos gyvena tai iems ar litas ar euras - be skirtumo. argi tokiems suprantama, kad vargšas iki šiol euru kainas verčia litais kad neapsigauti ir išgyventi nuo algos iki algos. tas pat ir pensininkui. o dar komunalinaii mokesčiai....juk ne gyvensi po tiltu. tai tokios štai nuotaikos po eurometiniu

augustinas

augustinas portretas
Už tokią antraštę tik face išlyginti su plyta kad greičiau papultų pas medikus...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių