Estijos oro bendrovė „Estonian Air“ nutraukia skrydžius

  • Teksto dydis:

Estijos avialinijos „Estonian Air“ pranešė nuo sekmadienio nutraukiančios skrydžius.

Pasak bendrovės, sprendimas staiga nutraukti komercinę veiklą susijęs su Europos Komisijos paskelbtu nutarimu, jog valstybė negalėjo remti oro bendrovės, tai prieštaravo bendros rinkos principams, tad visą gautą finansinę paramą privalu grąžinti.

Estijos Vyriausybė oro bendrovei 2008-2014 metais iš viso yra suteikusi apie 130 mln. eurų finansinės paramos.

„Estonian Air“ skraidė ir į Vilnių.

Avialinijos nurodo, kad turėjusiesiems jos bilietus lapkričio 8-10 dienomis bus pasiūlyta skristi kitais reisais, tuo metu, jeigu skristi keleiviai turėjo lapkričio 11-ąją ar vėliau, jiems žadama grąžinti pinigus.

Oro bendrovės valdybos pirmininkas Janas Palmeris teigė, kad „Estonian Air“ pastaruoju metu buvo tapusi regionine oro vežėja, kuri dirbo patikimai ir pelningai.

„Estonian Air“ įkurta 1991 metų gruodžio 1 dieną. Jos akcininkai - Estijos valstybė ir Skandinavijos koncernas „SAS Grupp“.

Šeštadienį taip pat pranešta, kad veiklą pradeda rugsėjį Estijos Vyriausybės įsteigta oro bendrovė „Nordic Aviation Group“. Bendradarbiaudama su penkiais užsienio oro vežėjais ji jau sekmadienį pradės skraidyti iš Talino į aštuonis Europos miestus, tarp jų - ir Vilnių.

„Nordic Aviation Group“ kol kas tėra keleivinių reisų užsakovė, nei savo lėktuvų, nei pilotų, nei palydovų ji neturi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių