Estijos ministras: Klaipėdos SGD terminalas gali užtikrinti energijos tiekimo saugumą

  • Teksto dydis:

Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalas gali padėti Estijai užsitikrinti energijos tiekimo saugumą, sako šalies ekonomikos ir infrastruktūros reikalų ministras.

„Akivaizdu, jog SGD terminalas prisideda prie viso Baltijos regiono dujų tiekimo saugumo, todėl labai vertinga patirtis iš arti susipažinti su jo vykdoma veikla Lietuvoje. Estija visuomet pozityviai žiūri į galimus būdus pasinaudoti įvairiomis alternatyvomis ir taip užsitikrinti energijos tiekimo saugumą. Klaipėdos SGD terminalas yra vienas tokių būdų“, – Energetikos ministerijos pranešime spaudai sakė Estijos ekonomikos ir infrastruktūros reikalų ministras Kristenas Michalas, kuris penktadienį susitiko su Lietuvos energetikos ministru Roku Masiuliu.

Anot ministerijos pranešimu, susitikimo metu ministrai lankėsi SGD terminale ir aptarė šalių įgyvendinamus energetikos projektus ir regioninės dujų rinkos vystymo perspektyvas.

„Glaudus bendradarbiavimas su Estija labai svarbus, siekiant užtikrinti, kad Baltijos šalyse kaip įmanoma greičiau būtų sukurta visiškai funkcionuojanti bendra dujų rinka“, – pranešime spaudai sakė R.Masiulis.

Ministrai taip pat aptarė pažangą įgyvendinant Lietuvos-Lenkijos dujotiekio (GIPL) projektą, Lietuvoje šių metų pabaigoje pradėsiančias veikti elektros jungtis ir bendradarbiavimą įgyvendinant Baltijos šalių sinchronizacijos su kontinentinės Europos tinklais projektą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VDV

VDV portretas
už 614 mln. eurų išsinuomavom dujovežį "INDEPENDENCE" dešimčiai metų. Kol krizė Graikijoj, siūlau nusipirkti vieną „Mistral“ klasės jūrų desanto laivą iš prancūzų, už 600 mln. eurų. Sutinku nemokamai tris metus tarnauti laivyne ir ginti Lietuvą, jūrinę valstybę.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių