Estijoje ribojamas įsigyjamų kiaušinių kiekis

Didžiosios Estijos parduotuvės įvedė limitą, kuris riboja vienam pirkėjui leidžiamą įsigyti kiaušinių kiekį.

Tokių priemonių imtasi siekiant suvaldyti kiaušinio pirkimo vajų, praneša LTV „Šiandien“.
Estijos parduotuvių lentynos, kuriose stovi dėžutės su kiaušiniais, pustuštės.

Pastarosiomis dienomis anksčiau apsilankę pirkėjai išsinešdavo po penkiasdešimt kiaušinių. Tuo metu vėliau atėjusieji spoksodavo į tuščias lentynas ir skųsdavosi parduotuvių vadybininkams.

„Žinokite, mūsų parduotuvėje buvo atvejų, kai vienas žmogus norėjo nusipirkti visą kiaušinių lentyną“, – sako parduotuvės atstovė Kadri Lainas.

Tokią kiaušinių pirkimo maniją didžiosios parduotuvės stengiasi išspręsti įvesdamos perkamų kiaušinių ribą ir tikisi, kad karštligė nuslūgs po Velykų.

„Riba yra trys kiaušinių dėžutės vienam pirkėjui. Manome, kad šio kiekio paprastam pirkėjui tikrai užteks“, – teigė K. Lainas.

Kitose parduotuvėse riba aukštesnė – penkios kiaušinių dėžutės. Daugelis Estijos vartotojų išskubėjo pirkti kiaušinių po to, kai pastarosiomis dienomis sparčiai pakilo jų kaina.

Įtakos tam turėjo ne tik artėjančios Velykos, bet ir Europos Sąjungos nurodymas pagerinti vištų laikymo sąlygas. Estijoje kiaušiniai nuo metų pradžios pabrango trečdaliu.


Šiame straipsnyje: kiaušiniaikiaušinių kaina

NAUJAUSI KOMENTARAI

riboja

riboja portretas
apribojo---sumetimu,kad būtų didesnis pirkimas-išpardavimas....mažiau tų kiaušinių naudoti,jie tik cholesterolį didina....visur turi būti saikas...:::)))

sss

sss portretas
tik ka grizau is anglijos, vaziuodamas per belgija olandija vokietija lenkija. Visur specialiai uzsukdavau i pakeliui esancias parduotuves jokio aziotazo del kiausiniu nera ir kainos gerokai pigesnes.

rj

rj portretas
kiausiniu kainas pas mus pakele gamintojai,atsiprasau gamintojos, o kiausinius kiek zinau tai gamina VISTOS..ot kokios parazites tos vistos ar neeeeee ir nuleist kainu nezada .ka daryt ,duot joms i snapa ar ka ??????????????
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių