ES pateiks vertinimus dėl PVM lengvatų

Ketvirtadienį eurokomisaras Algirdas Šemeta komentavo Seime svarstomas pridėtinės vertės mokesčių įstatymų pataisas. Šalies politikų svarstymai dėl lengvatų pakeitimo, iš esmės, atitinka Europos Komisijos požiūrį.

„Visų pirma, kalbama apie tam tikrus pataisymus mokesčių įstatymuose. Jeigu kalbėsime apie tai, ką pasiūlė Vyriausybė, aš tikiuosi, kad buvo apskaičiuotos finansinės pasekmės. Kryptis, kuria tie pakeitimai yra siūlomi, iš esmės, atitinka Europos Komisijos matymą“, - komentavo A. Šemeta.

Pasak jo, šiuo metu Europos Komisija svarsto, kaip turėtų būti tobulinamos mokesčių sistemos šalyse narėse. Būtent EK metinio augimo strategija numato, kad ES šalyse mokesčių sistemos būtų kokybiškesnės.

„Kita vertus, Seime yra ir kitų pasiūlymų. Pridėtinės vertės mokestis šiuo atveju yra pakankamai reikšmingas, nes manoma, kad PVM lengvatos yra tinkamas būdas įvairioms problemoms spręsti. Paprastai, tokios problemos daug kainuoja“, - sakė euromisaras. Jo teigimu, yra nemažai žmonių, kurie sugeba mokėti tą kainą, kuri egzistuoja esant ir standartiniam PVM tarifui.

Pasak A. Šemetos, tikslinės priemonės sunkiau gyvenantiems žmonėms, būtų geresnis būdas šioms problemoms spręsti: „Kryptis, kuri išdėstyta 2011 m. PVM ateities strategijoje yra labai aiški: lengvatų ratą reikia siaurinti, o ne plėsti“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

arte

arte portretas
kad velniai griebtų tą šemetą :( įdomu, ar yra bent viena ES direktyva palanki paprastam eiliniam žmogui, gaunančiam mažas ar vidutines pajamas ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių