EP nenusiteikęs didinti finansavimo Ignalinos AE uždarymui

Didesnės paramos Ignalinos atominei elektrinei (IAE) siekianti Lietuva išgirsta vis daugiau nepatenkintų balsų iš Briuselio - Europos Parlamentas piktinasi dėl neaiškiai panaudotų milijardo eurų.

„Lietuva jau panaudojo milijardą eurų Ignalinos atominei elektrinei uždaryti, bet ją galima įjungti nors ir šiandien. Ar tai normalu?“, - dienraščiui „Lietuvos rytas“ teigė Europos Parlamento narys Marianas Jeanas Marinescu, kuris yra Biudžeto kontrolės komiteto pranešėjas dėl IAE uždarymo.Lietuva IAE uždaryti prašo skirti 770 mln. eurų, tačiau Europos Komisija sutinka duoti tik 200 mln. eurų.

„Lietuva ir pati turi ieškoti finansavimo šaltinių. Tai - šalies atsakomybė. Be to, Lietuva turi aiškiai atsakyti į klausimą, kur konkrečiai buvo panaudota milijardas eurų“, - sakė M. J.Marinescu.

Anot jo, jei Lietuva nepatenkinta Europos Sąjungos (ES) siūlymu, IAE gali uždarinėti iš struktūrinės paramos ir žemės ūkiui skirtos paramos fondų. Lietuvos derybininkai tokį scenarijų vertina kaip košmarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ruta

ruta portretas
Yra gera patarle - desimt kartu pamatuoti , o paskui kirpti ! Bet musu bestuburiai , kaip visada, sudaro tokios sutartys , kurios , aiskiai nepalankes Valstybei . Gal kas nors , kada nors isaiskins kodel taip vyksta ? Ar cia nekompetencija ar kenkimas ?

Nu

Nu portretas
parode Briuselis vieta zemiau nugaros.......

gebelsas

gebelsas portretas
tie abugeliai matyt nezino kad Lietuva ruosiasi nauja atomine statyti....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių