Energetikos ministerija nepritaria vėjo jėgainių kvotos didinimui

  • Teksto dydis:

Energetikos ministerija nepritaria Seimo narių siūlymui vėjo jėgainių kvotą didinti 350 megavatų iki 850 megavatų.

Ministerija ketvirtadienio Vyriausybės posėdyje siūlys nepritarti parlamentarų Remigijaus Žemaitaičio ir Birutės Vėsaitės siūlymui dėl kvotos didinimo.

Energetikos ministerija planuoja kvotą didinti 250 megavatų iki 750 megavatų. Be to, ministerija nurodo, kad padidinus kvotą 350 megavatų viešuosius interesus atitinkančių paslaugų (VIAP) lėšų poreikis, palyginti su šiemet, padidėtų 11,3 proc. arba 17,3 mln. eurų.

Vėjo jėgainės 12 metų gauna fiksuotą elektros tarifą, gerokai didesnį nei rinkos kaina, kurį laimi aukcionuose. Padidinus kvotą, per 12 metų, kuriuos būtų mokamas skatinamasis tarifas už elektrą, pareikalautų papildomų 207,6 mln. eurų.

Ministerija taip pat planuoja keisti vėjo jėgainių rėmimo schemą - vietoj fiksuoto tarifo ketinama skirti Europos Sąjungos paramą jėgainių statybai. Tokiu atveju jėgainės elektrą pardavinėtų rinkos kainomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vokeciai

Vokeciai  portretas
paskaiciavo ,kad Lietuva turi daugiau ir Saules ir Vejo , negu Voketija, tai kodel Lietuva ir ministrai , ir premjerai ir prezidentai Lietuvos , tas gerybes kazkodel bijo panadoti Lietuvos zmoniu geresniam gyvenimui , pigesiam gyvenimui , ekonomikos kelimui ir buti pagaliau , kaip maza salis ne tik karineje srityje pirmaujanti , bet lengvai gali buti ir energetineje srityje pirmaujanti EU valstybiu rate.

iš portretas
tikro Vokietijoje labai daug ant namų sumontuota saulės baterijų, ten kur gyvenome, tai aiškino, kad dalį sunaudoja namas, o nesuvartotą energiją atiduoda į miesto tinklus, bet ten miestelio tarnybos finansuoja ir baterijas ir pastatymą jų

virgis

virgis portretas
Lietuvos valstybes energetikos ministerija turi noreti kuo daugiau gauti energijos is vejo ir saules. Tikriausiai ministras buvo Vakaru valstybese, mate ,kaip EU variklis Voketija , kaip gaminasi elektra is fotovoltaiku , sildosi vandeni saules baterijomis ,taip pat elektra gaminasi vejo jegainemis. Vokeciai visada technologijomis buvo priekyje ir bus. Jei ministras nedidins vejo jegainiu dydziu ir skaiciu , nedidins fotovoltaiku skaiciaus , gal yra jau ir naujos technologijos vejui ir saulei pagauti , Lietuva neatitiks EU standartu , o po to presides baudos ir kitkas .
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių