Energetikai nemato skubėjimo prasmės priimant strateginius sprendimus

Energetikai nepuola sveikinti Vyriausybės už ryžtą nustatyti perspektyvinius Lietuvos energetikos prioritetus ir skubinti priimti juos reglamentuojančius teisės aktus.

„Vyriausybės pozicijos dėl minėtų projektų mūsų taryba nesvarstė, bet, mano nuomone, pirmiausia Lietuvai derėtų patvirtinti Nacionalinę energetikos strategiją ir tik tada priimti ją atitinkančius įstatymus. O dabar vežimas tarsi stumiamas prieš arklį“, - „Lietuvos žinioms“ sakė Pasaulio energetikos tarybos Lietuvos komiteto direktorius Gintaras Adžgauskas.

Jo teigimu, Lietuvos energetikos strategija turėtų būti suderinta ir su Latvijos bei Estijos energetikos strategijomis. Be to, G.Adžgausko nuomone, Lietuvai svarbiausias prioritetas turėtų šildymas, o ne elektros energija, nes Lietuvoje per metus suvartojama iki 10 teravatvalandžių (TWh), o šilumos - apie 20 TWh.

„Esu elektros energetikas, bet, mano nuomone, strateginiais laikomi elektros energetikos ir iš dalies dujų terminalo projektai be reikalo į antrą planą nustumia visuomenei daug svarbesnį - šilumos ūkio - klausimą: ką daryti, kad sąskaitos už šildymą taptų mažesnės“, - sakė Lietuvos elektros energetikos asociacijos prezidentas Vladas Paškevičius.

Vyriausybė trečiadienį posėdyje ketina savo nutarimais patvirtinti iš karto tris Lietuvai svarbius įstatymų projektus: Visagino atominės elektrinės (VAE) statybos koncesinės sutarties, Suskystintų dujų terminalo ir Lietuvos elektros energetikos sistemos sinchronizavimo su Europos Sąjungos (ES) energetikos sistema.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių