Elektros jungties projektas stumiasi į priekį

Lietuva dar šiemet planuoja parengti elektros jungties techninį projektą, Lenkija šiek tiek atsilieka ir techninį projektą ketina pristatyti tik kitąmet.

Tačiau, pasak „Panoramos“ kalbintų specialistų, elektros jungties statyba bus baigta kaip ir planuota – 2015 metais.

Elektros jungties trasa drieksis per pusantro šimto kilometrų ir Lietuvoje neturėtų kirsti jokio regioninio parko ar miestelio.

„Lietuvos pusė turi galutinę trasą, baiginėjami susitarimai su žemės ūkio sklypų savininkais dėl servitutų. Ir šiais metais tikimės turėti techninį projektą“, – sako „LitPol Link“ valdybos pirmininkas Jaroslavas Neverovičius.

Lenkija, šiek tiek atsilieka nuo Lietuvos. Poveikio aplinkai ataskaita dar nepatvirtinta, neparengti valsčių, per kuriuos drieksis trasa, teritorijų detalieji planai.

Tačiau pas kaimynus ne tik dvigubai ilgesnė jungties trasa, bet ir sudėtingesnės gamtos sąlygos – trasa eis per programos „Natura2000“ draustinį.

Statytojai teigia, kad su maždaug penktadaliu žemės savininkų kyla didesnių ar mažesnių problemų. Dalis jų jau sutiko už kompensaciją siekiančią nuo penkių iki kelių dešimčių litų žemę perleisti statybai, su kuriais nepavyks susitarti – servitutas bus nustatytas administracine tvarka.

Prognozuojama,kad elektros jungtis, užtikrinsianti elektros transportavimą, pradės veikti po trejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių