Elektra Lietuvoje pigesnė nei Skandinavijos šalyse

Elektros energijos kaina praėjusią savaitę šoktelėjo visose Baltijos šalyse. Tačiau gerokai išaugusi vietinės elektros gamyba nulėmė, kad Lietuvoje ir Latvijoje elektra buvo pigesnė nei Estijoje bei Skandinavijos šalyse.

Lietuvoje brango lėčiau nei Šiaurės šalyse

Vidutinė elektros kaina Lietuvoje ir Latvijoje praėjusią savaitę augo 16 proc. iki 47,08 EUR/MWh. Tam daugiausiai įtakos turėjo pabrangusi elektra kaimyninėse šalyse. Visgi Lietuvoje ir Latvijoje elektros kaina lapkričio 7-13 d. buvo 1,56 EUR/MWh mažesnė nei Estijoje ir 2,02 EUR/MWh nei Suomijoje ir Švedijoje.

Nepaisant planuotų „NordBalt“ jungties atjungimų elektros energijos kaina Lietuvoje ir Latvijoje buvo mažesnė už kainą Suomijoje ir Švedijoje net 30 proc. laiko. Tam įtakos turėjo išaugusios elektros gamybos apimtys Latvijoje – čia vietinės elektros pagaminta 211 GWh. Tai – didžiausia savaitinė gamybos apimtis šiemet.

Elektros kaina Estijoje praėjusią savaitę išaugo 19 proc. iki 48,64 EUR/MWh. Kaina Lietuvoje ir Latvijoje svyravo nuo 33,05 EUR/MWh iki 97,65 EUR/MWh, kai tuo tarpu Estijoje piko metu didžiausia kainos riba siekė net 104,96 EUR/MWh.

Gamybos apimtys viršijo poreikį

Elektrinės Baltijos šalyse praėjusią savaitę pagamino 102 proc. visos reikalingos elektros energijos.

Tai lėmė, kad Lietuvoje importo apimtys, palyginti su ankstesne savaite, nukrito ir siekė 58 proc. Tuo tarpu Latvija pagamino 37 proc., o Estija 41 proc. daugiau elektros energijos nei suvartojo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visas vaizdas aiškus

Visas vaizdas aiškus portretas
Lietuva importavo tik 58 procentų elektros energijos t.y. geriausiu atveju Lietuvoje pagaminama tik 42 procentai reikiamos elektros energijos kai tuo tarpu Latvija ir Estija pagamina elektros energijos daugiau nei suvartoja. Skirtumas yra ? Kaip buvom ubagai taip ir būsim nes nesugebam net reikiamos elektros kiekio pagamint savom naudom.

Gergina

Gergina portretas
Apie ką mes kalbame....Geriau paprašykite kiek tenai jie uždirba ir kokios socialinės garantijos Skandinavojos šalyse,tada bus matyti, kur kas pigiau.Kada pagaliau nekvailinsite tautos ”rašytojai”?Kas užsakė šį straipsnį labai įdomu.

raja

raja portretas
kodel jus visada lyginate kainas o niekad nelyginate atlyginimo kodel jus taip darot ir dar rasote nors algos lietuvoje tai juokinga
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių