Elektra Lietuvoje – brangiausia Baltijos šalyse

Praėjusią savaitę elektros energijos kainos Baltijos šalyse nežymiai ūgtelėjo ir vidutiniškai pasiekė 32,25 EUR/MWh. Aukščiausia kaina užfiksuota Lietuvoje, kur elektra kainavo 33,29 EUR/MWh.

Kitose Baltijos šalyse elektros energijos kainos taip pat didėjo – Estijoje elektra pabrango iki 30,84 EUR/MWh, o Latvijoje – iki 32,63 EUR/MWh. „Elektrum Lietuva“ ekspertai pastebi, kad elektros kainas regione augino panašios tendencijos kitose „Nord Pool“ biržos prekybos zonose. Daugiausia įtakos tokiems kainų pokyčiams turėjo kylančios kainos Skandinavijos šalyse. Jas lėmė žemesnė oro temperatūra ir elektros gamybos iš atsinaujinančių šaltinių apimčių sumažėjimas.

Elektros suvartojimas augo tik Lietuvoje

Per praėjusią savaitę elektros energijos gamybos apimtys Baltijos regione sumažėjo 6 proc. iki 405 GWh. Latvijoje šis rodiklis padidėjo 4 proc. iki 165 GWh. Tokį rezultatą lėmė 13 proc. iki 115 GWh išaugusi gamyba Dauguvos hidroelektrinėse. Tuo pačiu metu produkcija Estijoje sumažėjo 13 proc. iki 190 GWh, o Lietuvoje – maždaug 10 proc. iki 50 GWh.

Nuo lapkričio 6 iki 12 d., suvartojimo apimtys regione padidėjo 2 proc. iki 528 GWh. Šis rodiklis augo tik Lietuvoje – elektros paklausa padidėjo 6 proc. ir pasiekė 211 GWh. Tuo metu Latvijoje suvartojimo apimtys išliko maždaug tokios pat – 148 GWh, o Estijoje sumenko beveik 3 proc. iki 169 GWh.

Elektrinės Latvijoje sugeneravo 11 proc., o Estijoje 12 proc. daugiau elektros, nei buvo suvartota. Lietuvoje buvo pagaminta 24 proc. viso suvartoto elektros kiekio. Bendrai šalys pagamino 77 proc. joms reikalingo elektros kiekio.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

geda

geda portretas
musu ekonomika kyla sparciausiai bet to nepastebim algos ir pensijos kyla zenkliai bet vel nepastebim valdzia rupinasi musu gerove bet vel nematom o juk kad esam turtingiausi tai ir mokam uz tai daugiausia

hmm

hmm  portretas
O kas pigiausia lietuvoj manau tik nusikaltimai

Argi as nesakiau

Argi as nesakiau portretas
Lietuvoje gyvena tik milijonieriai. Pas mus viskas daug brangiau ne tik tarp Pabaltijo saliu, bet visoje ES. Vaje, kokia turtinga Lietuva! Dziaugtis reikia, o cia kazkodel visai nelinksma. Uz viska mokame pasiutusius pinigus, o algeles ir pensijos... vargsai graikai gauna kelis kart didesnes ir dar nepatenkinti. Stai taip!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių