Ekspertai siūlo lengvinti pabėgėlių įsidarbinimą Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Prieglobsčio prašytojai negali nei įsidarbinti, nei kurti savo verslo, kol jiems nesuteikiamas leidimas laikinai ar nuolat gyventi Lietuvoje, rašo „Lietuvos žinios“.

Tarptautiniai ir kai kurie šalies ekspertai teigia, kad tvarkos keitimas būtų naudingas ekonomikai ir pabėgėlių integracijai.

Banko „Luminor“ vyriausiojo ekonomisto Žygimanto Maurico teigimu, jeigu imigrantai įsileidžiami, reikia siekti, kad jų teisės būtų panašesnės į vietos gyventojų.

„Esminis dalykas, norint žmogų visiškai integruoti į visuomenę, yra suteikti kiek įmanoma panašesnes ar net identiškas teises kaip ir vietiniams žmonėms“, – leidiniui sakė Ž. Mauricas.

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas dienraščiui apribojimus aiškino nacionaliniu šalies saugumu, kuris yra valstybės prioritetas – siekiant užtikrinti tiek nacionalinį, tiek viešąjį saugumą yra numatytos taisyklės, kurios leidžia išvengti galimų pažeidimų ir suvaldyti galimą riziką.

Pasak „Lietuvos žinių“, Airija, kuri kartu su Lietuva buvo tarp vienintelių Europos Šalių šalių, neleidžiančių prieglobsčio prašytojams dirbti, šių metų birželio mėnesį tvarką pakeitė ir teisę dirbti suteikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvos ,,,elitiniai,,, degradeliai

lietuvos ,,,elitiniai,,, degradeliai  portretas
gal jus pirmiausiai suteikit darba ir palengvinkit -padekit ysidarbint lietuvos pilieciams ir suteikit tokias salygas kaip tiems emigeriams kuriuos gabenat tuntais y lietuva , o savus lietuvius vejat is tevynes... UUuuuu.....gnydos....

KONSTITUCIJA

KONSTITUCIJA portretas
Taigi kad: "Žmogaus teisių negalima varžyti ir teikti jam privilegijų dėl jo lyties, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų pagrindu" (K.29str.2d.)... - negi mums MŪSŲ Konstitucija nebegalioja?.. Nors - vien stodami į ES mes PAŽEIDĖM Konstituciją.

jo

jo  portretas
durniu -laivas musu valdzios vyrai,koks jis buvo teisus,
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių