Ekspertai perspėja dėl dujų balionų: būtina laikytis saugos taisyklių

Grįžti į straipsnį

fartis

fartis portretas
O cia tai jau teisingai,geriausias detektorius yra zmogaus nosis.Paciam ir keiciant balionus buitinius namuose prisukus ji patikrint ar neprasibezda geriau pauostyt.Pagrinde bezdalai tai gaminami is kiausiuku,juos papudant.Dedama ir kitu medziagu,sauso ledo kad atsaldyt bezdalams.Be nes kitaip gali labai lengvai sprogt.Galetu but ir priperdeta pribezdeta is zmoniu,o ypac gerai butu pripersta pribezdeta zirguku.Per para 1zirgukas gali laisvai priperdet pribezdet3,4 tuscius bezdalu balionus

gediminas

gediminas portretas
Taip tai aislu zinoma kad taip.O degalinese kai kur miesto somuose buitiniai duju balionai vasaros laiku per katsti dideli buna saules atokaitoje.Ties tiesiogiais saules spinduliais,tai tada yra ir labai pavojinga?

fartis

fartis portretas
Tai patiems reikia priperdet pribezdet ir bus gan saugiau

Detektorius

Detektorius portretas
Labai puikus dujų nuotėkio detektorius yra žmogaus nosis. Tik elgtis reikia žinoti, kai pajauti kvapą- jokios ugnies, elektros junginėjimo. Jei labai būtina- nešiojamas žibintuvėlis, įjungiamas kitoje patalpoje. Žinoma, jokių balionų rūsiuose, ypač jei ten dar ir šaldytuvas yra- vis bando įsijungdamas ir sukibirkščiuodamas, ar dar nepasiekė sprogimo ribos... Juokingai atrodo balionų periodinio tikrinimo reikalavimai. Gal EVI galėtų pateikti duomenis, kiek per metus yra nustatoma taip surūdijusių balionų (tame tarpe ir automobilinių), kad per korpuso siūles būtų dujų nuotėkis? Dažniausia nuotėkiai būna per čiaupus, sujungimus, reduktorius, kurie netikrinami. Beje, automobilių benzino bakai yra daug plonesni, bet jų patikros nevykdomos. O benzino nuotėkis ne mažiau pavojingas už dujų.

Onutė

Onutė portretas
Taip ,yra pirkti dujų nuotekio detektoriai, montuojami žemai ,kadangi dujos kaip ir rašo str.kaupiasi apačioje .

šūdinas str.

šūdinas str. portretas
o ar yra dujų nuotėkio signalizacija , vožtuvai ? Ko neparašot - žinių trūksta ?Nieko nežn. ta istaiga . Bet kišenės visada atvertos . O jei kas atsitinka savininkas kaltas pats .

Galerijos

Daugiau straipsnių