Ekspertai: Lietuvoje elektros suvartojimas augs kasmet

Elektros perdavimo operatoriai prognozuojama, kad Lietuva bus viena iš nedaugelio Europos valstybių, kurioje elektros suvartojimas kasmet augs. Analitikai sako, nors gyventojų šalyje mažėja, elektros vartojimą skatina auganti ekonomika ir didėjantis energijos technologijų skaičius.

Elektros perdavimo tinklų plėtros plane, kuris numato šalies perspektyvas dešimčiai metų į priekį, teigiama, kad per pusę mažės šiluminių elektrinių ir dvigubai išaugs elektrinių, naudojančių atsinaujinančius energijos išteklius.

Taip pat per ateinantį dešimtmetį šalies regionuose išaugs elektros poreikis, bet sumažės gamyba. Prognozuojama, kad Vilniuje poreikis augs trečdaliu, o Kaune dar daugiau.

Pasak ekspertų, didžiausias iššūkis –turėti užtektinai rezervų susidarius kritinėms sąlygoms. Tačiau nevystant vietos gamybos, tai pasiekti būtų sunku.

Per ateinančią dekadą į elektros perdavimo tinklus gali prireikti investuoti virš 600 milijonų eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
Jeigu kainą mažės,tada gal ir did ės suvartojimas,nes elektra ,tai švari energetika.

DJ

DJ  portretas
Greičiausiai pritrūks elektros net turint jos papildomai iš Švėdijos. Vadinasi teks statyti naują elektrinę su užsienio pagalba. Kadangi Lietuvos valdžia nusprendė daugiau atomų nestatyti, tuomet reikia gamtinių dujų elektrinės kurią galima statyti šalia Ignalinos elektrinės jei tam bus dujų prieiga. Tačiau jei visgi pritrūks gamtinių dujų iš SGD terminalo, tuomet tas dujas galima pirkti iš Rusijos, nes tai bus naudinga abiejoms pusėms pagal kaimynų draugystės, abipusės pagarbos principus. Tačiau Rusija privalo atsikratyti savo šlykščios retorikos ir propagandos, kad daugiau Lietuvių ne erzinti !

Ei

Ei portretas
O tai kam tada A ir A+ klasės įrenginiai, jei jie elektros suvartojimo nemažina? Kuriam galui tokius pirkti, pinigai į balą?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių