Ekonomistai nesutaria, kokie Lietuvos šansai įsivesti eurą

Ekonomistai skirtingai vertina, ar Lietuvai kitų metų viduryje pavyks sulaukti palankaus Europos Komisijos ir Europos centrinio banko sprendimo dėl euro įsivedimo nuo 2015 metų.

SEB banko prezidento patarėjo Gitano Nausėdos teigimu, tikimybė, kad Lietuva artimiausiais metais tenkins euro įvedimo kriterijus ir galės įsivesti bendrą Europos Sąjungos valiutą, pirmą kartą yra didesnė nei 50 proc. - ji siekia 60-70 proc., rašo „Verslo žinios“.

„Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis sakė, kad nfliacija mažėja visose euro zonos šalyse, o kitų metų pradžioje infliacijos kriterijus bus tik šiek tiek didesnis nei 2 proc., todėl Lietuvos tikimybė įsivesti eurą 2015 metais neviršija 50 procentų.

N. Mačiulis prognozavo, kad infliacija Lietuvoje kitąmet išaugs iki 3,4 proc., nuo 2,5 proc. šiemet, o tai kilstels ir šalies metinę vidutinę infliaciją, kuri naudojama palyginimui su Mastrichto kainų stabilumo kriterijumi.


Šiame straipsnyje: euraseuro zonaeuro įvedimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

protingiesiems ekonomistams

protingiesiems ekonomistams portretas
Su kiekvienais metais tauta darosi protingesne todel su kiekvienais metais sunkiau darosi ja apgauti.

joras

joras portretas
Euras reikalingas tik tiems, kurie ta priežastimi didins kainas.didina

VILNIETE

VILNIETE portretas
ar verta - jei sajungoje nestabili padetis-ir zvalgomasi-kas bus jei TA AR KITA SALIS isstos is sajungos-ir vesti valiuta-kuri,,neturi ateities,,neverta-TUREKIME STIPRU LITA-ir mums to pakaks-maza ka isipareigojo-GYVENTOJAMS DUOTI PAZADAI-taciau ar jie isteseti---
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių