Ekonomika auga, skurdo nemažėja: kaip problemą spręs valdžia?

Nors 2015-aisiais ekonominiai ir užimtumo rodikliai gerėjo, skurdo lygis šalyje nemažėjo. To priežasčių yra daug, sako Socialinės apsaugos ir darbo (SADM) viceministras Eitvydas Bingelis.

Pasak jo, kai kalbame apie vidutines pajamas, situacija atrodo vienaip, bet kai palyginame, tarkim, penktadalio turtingiausių ir penktadalio skurdžiausių žmonių pajamas, išryškėja didelis skirtumas. Pagal tai, koks yra skurdžiausių ir turtingiausių žmonių pajamų skirtumas, Lietuva Europos Sąjungoje nusileidžia tik Rumunijai.

„Beveik 8 proc. lietuvių patiria gilų tiek ekonominį, tiek socialinį skurdą“, – pabrėžia viceministras.

2015-aisiais 20 proc. turtingiausių žmonių pajamos Lietuvoje buvo beveik 8 kartus didesnės nei 20 proc. neturtingiausių. Pasak E. Bingelio, „apatinis“ penktadalis uždirba apie 235 eurus, o „viršutinis“ – daugiau nei 2 tūkst.

Viena iš skurdo mažinimo priemonių – 168 tūkst. labiausiai skurstančių Lietuvos gyventojų šį mėnesį gaus antrąją paramą šiemet maisto produktais. Iš  viso ji bus dalinama 6 kartus per metus, patys prekių krepšeliai šiek tiek didės. Taip pat bus pradėti dalinti ir higienos reikmenys.

Plačiau apie problemos sprendimo būdus – įraše.


Šiame straipsnyje: ekonomikaskurdasSADM

NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
ogi nieko jie nespres jie ir toliau nematys sios problemos, toliau vygdis darbo imitacija spres problema del alkoholio prekybos apribojimu ar kazka panasaus

Jonas

Jonas portretas
Viskas niekis,bet nuotrauka,pasaka,ar tik nebus paimta is feisbuko,na tie krastai kur zmones gyvena ant vandens,jei Lietuvoje tai nebent bomzu lauzynas,tai va sitiems ir neuztenka pinigu.bet kiti ,ka,jus ziurekit kiek mociutes atiduoda pinigu sukciams.O sakot ubagai ,ubagai.Ka jus pliauskat niekus.

stebuklas

stebuklas portretas
seka pasakas mums ir seimas ir valdzia apie ekonomikos kelima ir geroves bet kodel laimingo pasakos galo mes nematom ir nematysim o sotus busim tik pasakom
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių