EK teigiamai vertina Lietuvos pastangas modernizuoti darbo santykius

  • Teksto dydis:

Europos Komisija (EK) teigiamai vertina Lietuvos pastangas modernizuoti darbo santykius, tačiau išsamią naujojo Darbo kodekso analizę žada pateikti vėliau.

„Teigiamai vertiname pastangas modernizuoti darbo santykių reglamentavimą ir ieškoti lankstumo ir saugumo derinio, kuris būtų priimtinas visoms suinteresuotoms šalims. Galutinį teisės aktų turinį Komisijos tarnybos dar nagrinės, o išsamesnę analizę pateiks Europos Semestro kontekste“, - BNS teigė EK atstovybės Lietuvoje ekonomikos politikos pareigūnas Marius Vaščega.

Anot jo, EK nuosekliai stebi valstybių narių, taip pat ir Lietuvos, ekonominę situaciją, padeda joms identifikuoti kylančius iššūkius ir kiekvienais metais, Europos semestro procese, teikia ekonominės politikos rekomendacijas.

„Šiame kontekste Komisijos tarnybos ne vieną kartą atkreipė dėmesį į būtinybę tobulinti darbo santykius reglamentuojančius teisės aktus siekiant padidinti darbo santykių lankstumą ir saugumą, taip pat, kad įgyvendinant reformą svarbu įtraukti socialinius partnerius ir palaikyti plataus masto socialinį dialogą“, - teigė M.Vaščega.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį pasirašė darbo santykius liberalizuojantį naująjį Darbo kodeksą ir jį lydinčių įstatymų pataisas. Seimas praėjusią savaitę atmetė D.Grybauskaitės pasiūlytas Darbo kodekso pataisas ir paliko birželį priimtą kodekso variantą.

Naujasis kodeksas kartu su visu socialinio modelio paketu įsigalios nuo kitų metų pradžios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Laisvė verslo savivalei, tai nėra darbuotoju laisvę. Prancūzijoje daugia tūkstantinės demonstracijos, o Lietuvoje tuo tarpu... 'prezidente' stropiai pasirašinėja 'darbo kodeksa'...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių