EK sprendimas biodegalų gamyklas stumtų bankroto link

Europos Komisija (EK) svarstys, ar keisti energetikos politiką ir reikalavimą naudoti 10 proc. biodegalų mažinti iki 5 procentų. Šis sprendimas dar veikiančias biodegalų gamyklas stumtų bankroto link, o rapsų kainos smuktų keliasdešimt procentų, rašo „Verslo žinios“.

„Tai bloga žinia, nes tai būtų smūgis mūsų žemės ūkiui. Tuo labiau kad ES pati skatino biodegalų pramonės plėtrą. Dabar ši pramonės šaka bus sužlugdyta, investicijos prarastos“, - sakė žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius.

Ministras sako, kad taip bus padaryta žala ir Lietuvai.„Mums toks Europos Komisijos sprendimas būtų smūgis, nes sektorius ir taip jau keletą metų duobėje. Pelningumas žemas“, - sakė bendrovės „Mestilla“ generalinis direktorius Arūnas Zubas.

A. Zubas prognozuoja, kad jei bus keičiama biodegalų gamybos politika, rapsų kainos kris bent 20-30 proc., nes jų paprasčiausiai nereikės. Lietuvos ūkininkai dėl to praras iki 1 mlrd. litų, palyginti su šiandienos kainomis. Jei EK komisija priims dabartinį siūlymą, „Mestilla“ planuoja bylinėtis, nes bus pažeisti teisėti lūkesčiai.


Šiame straipsnyje: biodegalaikurasbiokuras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Puiku

Puiku portretas
Neterškime gerų dizelinių variklių
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių