„The Economist“: Lietuvos ekonomika auga per vėlai ir per lėtai

Lietuvos ekonomikos augimas yra lėtesnis, nei reikėtų valdantiesiems konservatoriams sėkmingai pasirodyti Seimo rinkimuose spalio mėnesį. Taip rašo britų savaitraštis „The Economist“.

Apžvalginiame straipsnyje apie Lietuvos politinę situaciją Rytų ir Vidurio Europai skirtame interneto tinklaraštyje pažymima, kad koalicinė vyriausybė, vadovaujama premjero Andriaus Kubiliaus, vadovavo šaliai per pasaulinės finansų krizė sukeltą sumaištį.

„Nepaisant didelių sunkumų, ji dirbo visą kadenciją ir tapo pirmąja tokia po nepriklausomybės atkūrimo 1991 metais. A.Kubilius paaukojo savo politinį populiarumą dėl vyriausybės vykdomos taupymo politikos, kuri, kaip sako jo gerbėjai, išgelbėjo šalį nuo bankroto. Ekonomika dabar vėl auga, tačiau per vėlai ir per lėtai šiems rinkimams“, - rašo straipsnio autorius.

Komentare pažymima, kad apklausose pirmaujantys socialdemokratai „kritikuoja konservatyvią koaliciją dėl taupymo ir žada didesnes vyriausybės išlaidas“.

„The Economist“ skaitytojams primena ir įtarimus Darbo partijos vadovui Viktorui Uspaskichui bei jo pabėgimą į Maskvą.

„Kad ir kaip gerai pasirodys jo partija, vargu ar Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė pavestų jam vyriausybę“, - prognozuoja „The Economist“.

Aprašant „Tvarkos ir  teisingumo“ partiją, pažymina, kad Rolando Pakso rėmėjai jį laiko kankiniu, kuriam Konstitucinis Teismas vėl uždraudė dalyvauti Seimo rinkimuose.
Liberalų sąjūdis išskiriamas dėl to, kad vienintelis viešai pasisakė už gėjų teises.

„The Economist“ teigimu, kelis balsus rinkimuose gali gauti ir lenkų-rusų aljansas.
„Tikėtina, kad parlamento rinkimuose nebus aiškaus laimėtojo, taigi jau dabar spekuliuojama apie porinkimines derybas. Nė viena iš partijų neatmeta jokių kitų kaip potencialių partnerių“, - rašo „The Economist“.


Šiame straipsnyje: The EconomistKonservatoriai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių