ECB turėtų mažinti bazinę palūkanų normą

Ketvirtadienį rinkų dėmesys bus sutelktas į vyksiantį Europos centrinio banko (ECB) susitikimą. „Danske Bank" prognozuoja, kad bus sumažinta ECB bazinių palūkanų norma nuo 0,75 proc. iki 0,50 proc. Pagrindinės priežastys tokioms prognozėms yra pastaruoju metu suprastėję JAV ir Kinijos makroekonominiai rodikliai. Be to, paskutiniu metu kritusios žaliavų kainos taip pat leis ECB jaustis laisviau priimant palūkanų mažinimo sprendimą dėl sumažėjusios infliacijos augimo rizikos.

Euro zonos gamintojų žvilgsnis į ateitį veikiausiai nesikeitė

Ketvirtadienį ir euro zonos pagrindinės ekonomikos, ir Švedija bei Norvegija skelbs balandžio mėnesio PMI indeksus. Manoma, kad euro zonos ir Skandinavijos šalių PMI indeksai, atspindintys, kaip gamintojai žvelgia į ateitį, turėtų išlikti panašiame lygyje kaip ir kovo mėnesį.

Makroekonominiai duomenys JAV silpnesni nei tikėtasi

Balandžio 30 - gegužės 1 dienomis vyks ir JAV centrinio banko (FED) susirinkimas. Manoma, kad FED vadovo Ben Bernanke kalba po susirinkimo bus „švelni". Per paskutinį mėnesį paskelbti pagrindiniai makroekonominiai duomenys JAV buvo silpnesni negu tikėjosi dauguma analitikų: ir I metų ketvirčio BVP duomenys, ir naujų darbo vietų, sukurtų kovo mėnesį, statistika, ir mažmeninės prekybos tendencijos.

Aštresnės FED retorikos dar teks palaukti

Manoma, kad prieš pasisakant aštriau, kaip ilgai bus skatinama JAV ekonomika, superkant šalies bankų obligacijas, padengtas nekilnojamuoju turtu, FED norės palaukti penktadienį planuojamos skelbti naujos balandžio mėnesio darbo vietų statistikos ir kitų makroekonominių rodiklių, skelbiamų gegužės mėnesį.

Informaciją parengė Kęstutis Celiešius, „Danske Bank" Finansų maklerio skyriaus vadovas.


Šiame straipsnyje: palūkanoseuraibankai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių