EBPO nare norinti tapti Lietuva nepadarė visų namų darbų

  • Teksto dydis:

Norint įstoti į Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizaciją (EBPO), Lietuvai reikia išspręsti kelis su kyšininkavimu susijusius teisinius klausimus.

 Kaip portalui delfi.lt paaiškino Teisingumo ministerijos Visuomenės informavimo skyriaus patarėjas Audris Kutrevičius, dabar Lietuvai reikia padaryti šiuos darbus: plėsti juridinių asmenų baudžiamosios atsakomybės taikymą, be išlygų užtikrinti pajamų, gautų iš sandorių, sudarytų papirkinėjant pareigūnus, konfiskavimą, o taip pat užtikrinti galimybę visais atvejais patraukti atsakomybėn asmenis, kurie papirkinėja per tarpininkus, veikiančius kitose valstybėse.

A.Kutrevičius taip pat pažymėjo, jog kitas šios darbo grupės posėdis turėtų vykti 2016 metų pabaigoje, tuomet dar sykį bus vertinama Lietuvos pasiekta pažanga ir galimybė tapti šios darbo grupės pilnateise nare:"Tik tapusi šios grupės nare ir prisijungusi prie EBPO konvencijos dėl kovos su užsienio pareigūnų papirkinėjimu tarptautiniuose verslo sandoriuose, Lietuva galės tapti pilnateise EBPO nare. Planuojama, kad tai galėtų įvykti 2018 metais".



NAUJAUSI KOMENTARAI

KKK

KKK portretas
Pirmiausiai būti teisine valstybe.Partijų vagystėms padaryti galą.O kur E.Masiulis,gal jau papasakos savo pasakėčią apie pas jį rastus pinigus?! Visiems tada LT GYVENTI PASIDARYS ĮDOMU.ANE?!

cha ..... tuomet reikia susodint arba utilizuot

cha  ..... tuomet  reikia  susodint  arba  utilizuot portretas
visus teisejus ,prokurorus , policajus ,seima su prezidentura , bet pirmiausiai tai ju sukurta STT ir VSD....... PO TO JAU GALVOT APIE-- EBPO
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių