EBPO: Lietuva – atviriausių paslaugų rinkų dešimtuke

  • Teksto dydis:

Lietuva yra viena iš dešimties atviriausių pasaulio ekonomikų, rodo Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) tyrimas.

Įvertinus 44 šalių paslaugų sektoriaus atvirumą, pirmoji sąraše yra Latvija, toliau seka Airija, Vokietija, Olandija, Australija, Lietuva, Danija, Japonija, Jungtinė Karalystė ir Čekija.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius teigia, kad EBPO įvertinimas patvirtina, jog Lietuvoje yra sukurta efektyvi paslaugų rinkos reguliavimo aplinka. Ministras tikisi, kad gegužės pabaigoje vyksiančioje EBPO Ministrų taryboje Lietuva bus pakviesta tapti šios organizacijos nare.

EBPO ekspertai atsižvelgė į rinkos galimybes teikti paslaugas iš užsienio, procedūras ir reikalavimus naujai steigiamai užsienio kapitalo įmonei bei barjerų panaikinimą laikinai atvykstantiems fiziniams paslaugų teikėjams, pranešė URM.

EBPO ekspertai, be to, atkreipė dėmesį į šiuos Lietuvos pasiekimus: darbo leidimų atsisakymą dirbantiems pagal sutartis, atvykstantiems iki 12 mėnesių, taip pat supaprastintą fiksuoto telefono ryšio reglamentavimą bei panaikintą specialų egzaminą auditoriams.

Reitinge atsispindi reguliavimo pokyčiai 22-iejuose sektoriuose. Kasmet atnaujinamas indeksas pirmąkart paskelbtas 2014 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių