E. Gustas: siekiant mažinti naštą smulkiam verslui, bus peržiūrimi ES teisės aktai

  • Teksto dydis:

Siekiant sumažinti reguliavimo naštą smulkiam ir vidutiniam verslui, bus peržiūrima, kaip įgyvendinami atitinkami Europos Sąjungos (ES) teisės aktai, antradienį pranešė Lietuvos ūkio ministras Evaldas Gustas.

Jo teigimu, pirmininkaudama ES Tarybai, Lietuva skirs didelį dėmesį viešojo administravimo naštos mažinimui.

"Nauja teisėkūra yra labai svarbi sritis, bet pagrindinį akcentą dėsime egzistuojančių teisės aktų revizijai, kaip jie yra įgyvendinami. Konkrečiai vienas iš pavyzdžių yra Paslaugų direktyvos įgyvendinimas", - žurnalistams sakė E.Gustas po ES ministrų susitikimo Vilniuje.

"Mažos ir vidutinės įmonės yra mūsų ekonomikos varomoji jėga, turinti esminį poveikį Europos ūkio raidai. Ministrai aptarė, kaip gerinti administracines paslaugas mažoms ir vidutinėms įmonėms, kaip sumažinti administracines išlaidas", - kalbėjo ministras.

Pasak jo, veiksminga priemone didinti konkurencingumą Europoje būtų viešojo administravimo modernizavimas, ypač viešųjų pirkimų perkėlimas į skaitmeninę erdvę.

"Mes akcentuojame perėjimo prie visiškai elektroninių viešųjų pirkimų svarbą - nuo pirkimo paskelbimo iki elektroninių sąskaitų pateikimo ir apmokėjimo. Tai padės racionalizuoti viešąsias išlaidas, supaprastins pirkimus ir taps nauju ekonomikos augimo šaltiniu“, - teigė ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ministre

Ministre portretas
Gal pirmiausiai pasižiūrėkit atidžiai, kokios kitose ES šalyse neapmokestinamosios pajamos, Vokietijoje, Anglijoje, kodėl Lietuvoje tokie dideli mokesčiai nuo darbo užmokesčio, nuo lėšų reikalingų žmogui pragyventi? Gal gana apiplėšinėti žmones?

gal

gal portretas
pirma sumazinkit "klapciuku" skaiciu ministerijose ,departamentuose ir t.t.?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių