Dujų kainos gyventojams nuo sausio neturėtų keistis

  • Teksto dydis:

Pirmąjį kitų metų pusmetį dujų kainos buitiniams vartotojams neturėtų keistis. Nuo šių metų liepos jos jau atpigo vidutiniškai 20 proc.

Pirmąjį kitų metų pusmetį dujų kainos buitiniams vartotojams neturėtų keistis. Nuo šių metų liepos jos jau atpigo vidutiniškai 20 proc.

„Gyventojai dujoms kitais metais išleis mažiau pinigų nei šiemet. Kitų metų sausį, lyginant su šių metų pradžia, dujos žmonėms bus atpigusios 15-23 proc. Importo kainos tendencijos leidžia manyti, kad ir 2015 metų antrąjį pusmetį kainos gyventojams išliks panašaus lygio“, - pranešime teigė „Lietuvos dujų tiekimo“ generalinis direktorius Mantas Mikalajūnas.

„Lietuvos dujų tiekimas“ Kainų komisijai pateikė skaičiavimus, kad gyventojai, kurie dujas vartoja maisto ruošai, už vieną kubą dujų nuo sausio ir toliau mokėtų 2,28 lito.

Šildantieji būstą dujomis už kubą ir toliau mokėtų 1,45 lito, o per metus suvartojantys daugiau kaip 20 tūkst. kubų dujų - 1,42 lito. Pastovioji dujų tarifo dalis irgi nesikeičia - 1,95 lito, o šildantiems būstą dujomis - 13,76 lito per mėnesį.

Pirmąjį šių pusmetį turintieji dujines virykles gyventojai už kubą dujų mokėjo 2,67 lito, o šildantieji namus – 1,87 lito.

„Lietuvos dujų tiekimas“ nurodo, kad kitąmet brangs dujų transportavimas, tačiau pinganti nafta ir dėl to mažėjanti dujų kaina turėtų kompensuoti infrastruktūros kaštus. Grąžinama dujų kainos permoka taip pat, anot bendrovės, leidžia nedidinti dujų kainos.

Gegužę tuometinės „Lietuvos dujos“ iš Rusijos „Gazprom“ gavo 21 proc. kainos nuolaidą už 2013-2015 metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių